5 Mart 2012 Pazartesi

Lamborghini Aventador J


Lamborghini, hayranlarını büyük fuarlarda şaşırtmayı seven firmalar arasında yer alıyor. 2010 yılında Sesto Elemento konseptiyle heyecanlandırlan firma geçtiğimiz yıl Aventador'u tanıtarak otomobilseverlerin yüzünü güldürürken 2012 Cenevre otomobil fuarında Jota ismini diriltiyor.

Aventador LP700-4 temelleri üzerine geliştirilen Aventador J tek örnek bir roadster. Bütün gövde panelleri yeniden şekillendirilen otomobilin her köşesinde karbon fiber kullanılmış. Ön tamponunda dev hava yarıkları ve oldukça önde yer alan bir splitter bulunan aracın yan hava yarıkları genişletilirken yan aynalar inceltilmiş. Önde iki adet küçük cama sahip olan Aventador J yanda da ince yapılı sabit camlara sahip.


Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlara sahip olan aracın boyu 4.890, genişliği 2.030, yüksekliğiyse sadece 1.110 mm ki bu yükseklik aracı şimdiye kadar üretilmiş en alçak Lamborghini modeli yapıyor. Arka kısmı önü kadar vahşi duran otomobilin büyük spoiler ve difüzörü yüksek süratlerde arkanın yere daha sağlam basmasını sağlarken dörtlü egzoz çıkışı motorun sesini daha iyi duymamıza yardımcı oluyor.

İç mekanı oldukça sade görünen aracın koltukları arasından gövde renkli bir panel geçerken normal şartlar altında içeride bulunan 3. ayna otomobilin dışına yerleştirilmiş. Motor kaputunun üzeri tam olarak kapatılmayan Aventador J karbon fiber kolların arasından ünitenin üst kısmını izleyenlerin beğenisine sunuyor.

6.5 litre hacimli v12 motorunu, 7 ileri vitesli şanzımanını ve dört tekerlekten çekiş sistemini LP700-4'ten alan Aventador J yukarıya doğru açılan kapılarıyla bir Lamborghini olduğunu belli ediyor.

Tek örneği bulunacak bir otomobil olan Aventador J 2.2 milyon Euro'dan biraz daha yüksek bir ücret karşılığında satılmış bile.

10 yorum:

  1. 2.2 milyon euro.. hatta biraz daha yüksek :) ne diyelim bize böyle bakmak düşerken bazıları sürmek için dakikaları sayıyordur..

    YanıtlaSil
  2. Fiyat korkunç gibi görünüyor fakat bu araç için "Çalmış" bile diyebiliriz. Bu derece özel, üstelik tek örnek bir Lamborghini'yi iki hafta sonra iki katına satabilir.

    YanıtlaSil
  3. koleksiyoncular iş başında :)

    YanıtlaSil
  4. Bunu gördüm mercedesin bi konsepti vardı tamam işte esinlenme olmuş dedim :D

    YanıtlaSil
  5. efsane slr'nin de benzeri bir konsepti vardı onu andırdı bana da, katılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Stirling Moss konseptiydi. Güzel araçtı gerçekten de.

    YanıtlaSil
  7. Hatta daha sonra sınırlı üretime de geçirmişlerdi. Belki bu araca da aynı şeyi yaparlar.

    YanıtlaSil
  8. Abi ben şunu merak ediyorum misal şirket 20 tane üretecem demiş bu arabadan 21. yi üretmemek için kendilerini kısıtlayıcı anlaşmamı imzalıyorlar?

    YanıtlaSil
  9. malzeme, üretim bandı işgali, araçtan edilecek kar ve talep hesaplandığında belli bir sayıya ulaşıyorlar. sonuçta renault clio değil bu.

    YanıtlaSil
  10. Eskiden anlaşma imzalanmıyordu fakat F40'ın birkaç yüz adet üretilmesi öngörlüp sayı binin üzerine çıkınca millet kızmıştı.

    Bu derece nadir ve pahalı sınırlı üretim otomobillerin üretim adetlerinin sınırlandırılırken alıcıya bir garanti verilmesini şahsen ben beklerdim.

    YanıtlaSil