22 Şubat 2012 Çarşamba

Audi A3


Audi'nin popüler model ailesi A3 yenileniyor. Gelecek nesil Volkswagen Golf'ün platformu üzerinde yükselecek olan otomobilin ilk fotoğrafları internete sızdı bile. Tasarımda yine tutucu bir çizgi izleyen Alman markası bu nesille birlikte A3 ailesinde ilk kez bir sedan model de sunacak.

Resimleri su yüzüne çıkan ilk versiyon olan 3 kapılı hatchback ilk bakışta yeni bir Audi modeli gibi bile görünmüyor. Önden bakıldığında küçük bir A6'yı andıran aracın arkası da büyük bir A1'i andırıyor. Yerini aldığı nesilden daha köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin üzerinde yapılan en büyük değişiklik yan aynaların kapıların üst kısmına alınması gibi görünüyor.


İç mekanında da küçük kardeşi A1'den esinlenildiği görülen A3'ün orta konsolunun alt kısmında büyük bir boşluk bulunurken MMI kontrolleri vites kolu arkasına yerleştirilmiş.

Motor seçenekleri henüz kesinleşmeyen otomobilin ilk etapta hacimleri 1.2 ile 2 litre arasında değişen benzinli ve Diesel ünitelere sahip olacağı tahmin ediliyor.

15 yorum:

  1. kapıları çerçevesiz yapsalar artık keşke...

    YanıtlaSil
  2. aman audi çizgilerin biraz değişirse incilerin dökülür

    YanıtlaSil
  3. Bence Audi yıllardır tarzını değiştirmediği için bugün saygı görüyor... Ben şahsen kendimden hatırlıyorum da Ford Mondeonun yeni mk4 serisi çıktığında nerdeyse ağlayacaktım...

    YanıtlaSil
  4. Bir marka kimliği olması güzel ama çok da sıradanlaştırmamak lazım bence görünümü.

    Ben fotoğrafları ilk gördüğümde "Nesi yeni ki bunun?" gibi bir ruh hali içerisine girdim ki sonradan aklıma geldi tanıtılanın A6 veya A1 olmadığı.

    YanıtlaSil
  5. iç tasarım yine eski ford fiesta stayla...

    YanıtlaSil
  6. audi hakıkaten baydı sımdı bu tasarımı 2020ye kadar bu üretcek,her ne kadar kucuk sınıfta lüks marka araba almayı mantıksız bulsam da bu sınfıta en iyisi suan yeni bmw 1 serisi.bmw 2009 dan beri yeni z4,5,7,6 coupe ile chris bangle nın korkunc dıs ve iç dızaynını unuttrdu acıkcası, audi ise geriye gıdiyor,iç mekan asırı sade

    YanıtlaSil
  7. güzel ama heyecanlandırmayan tasarım, bence de audi artık tasarım çizgisine farklılık getirmeli. iç tasarım güzel olmuş ama.
    bu sınıfta araba alacak olsaydım ben de bmw 1 alırdım.

    YanıtlaSil
  8. klasik audi. ne akar ne kokar. yıllardır birbirinin aynısı sadece boyut olarak farklı araba üretip durdular. tarz sahibi olmak iyi güzel de artık kendi fanları dahil kimseyi heyecanlandırmıyor. yeni a3 için bu kadar beklettiler e bildiğin a6/a1 kırması boyutu da normal a3 boyutlarında bir şey olmuş. hiçbir özgünlüğü yok. yeni bmw 1 serisinde bmw'nin nasıl radikalar değişikliklere sahip bir tasarımla geldiğin biliyoruz. şahsen bir çok insan bu sınıfta kaliteli bir araç alacaksa a3ten ziyade yeni 1 serisini tercih eder.

    Onur bey ayrıca kısa bir sorum olacak size, mercedes a class concept dolaşıyordu nette bir ara, çok hoş görünüyordu. o araçtan ses soluk var mı? yanılmıyorsam bu sınıfta olacak o araç a3 ve 1 serisi gibi. bu 2sine de kök söktürebilir konsept tasarımını büyük ölçüde korumuşsalar. malum mercedes-benz kalitesi de kendini belli eder.

    YanıtlaSil
  9. bmw 1'in yanına yaklaşamaz artık bu tasarımla. açıkcası eski kasaya makyaj bu kasadan daha çok sattırırdı. arkadan görüntü sporumsu bir otomobilden çok crossover havası vermiş. afedersin audi ama aylardır bekleyen bizler hayal kırıklığı ile bmw 1'e yönelmek zorundayız.

    YanıtlaSil
  10. bmw 1'le kararsız kalanları hiç anlamıyorum 1 arkadan itiştir, meseleye sürüş açısından bakanlar için gerisi lafügüzaf. son olarak audi yapacağın tasarıma..

    YanıtlaSil
  11. eski a3 ü çizdikten sonra silgiyle düzeltmişler adeta

    YanıtlaSil
  12. Tasarım konusunda zaten herkese katılıyorum. Mercedes A ailesi de 2012 içerisinde piyasada olacak. Konsepte sağdık kalınan bir tasarımı olacak bu modelin. İç mekan fotoğrafları internete verildi ve şahsen ben dışını da, seri üretim haliyle olmasa da bir Vision konsepti olarak Cenevre'de göreceğimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  13. allaam yarabbim adam bmw1 çok radikal şekilde değişti demiş ula sokaktan adamı çevirsen eski 1 serisiyle yeni 1 serisini yan yana koysan ayırt edemez. ha içidir motorudur ok. ona bişi diyemem. premium sınıftaki araçların tasarımında radikal bir değişiklik beklemek çok şey beklemektir zaten.

    YanıtlaSil
  14. Kratos'a katılılyorum, BMW 1 serisindeki radikal değişiklik Polo'ya benzemekten öte bir şey değil. Yıllardır küçük değişikliklerle hep ön planda olmuş bir A3 varken köklü değişiklik beklemek - hele ki Audi'nin oluşturduğu tasarım çizgisi iyice belirginleşmişken - sadece hayal olur. Köklü değişiklik bekleyenlerin Bangle dönemi BMW modellerine yönelmelerini tavsiye ediyorum. 2.elde oldukça uygunlar.

    YanıtlaSil
  15. BMW ve Audi özellikle bu modellerinde iki değişik yol izlemekte. BMW, 1 Serisi'ni diğer BMW modellerine benzemeyecek şekilde tasarlarken Audi, eski A3'ten uzaklaştırdığı A3'ü diğer modellerine bezetiyor. Her ikisi de kendi alıcı kitlesince beğeni görecektir elbette ama BMW, tasarımı daha hoş olan modellerine bezetip Audi de işin içerisine biraz orijinallik katsa hiç fena olmazdı.

    YanıtlaSil