14 Ocak 2012 Cumartesi

BMW 1 Serisi Coupé ve Convertible Exclusive ve Sport Edition



BMW'nin 1 Serisi üzerinde çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan hatchback modelin ikinci nesil örnekleri tanıtılırken diğer yandan ilk nesil Coupé ve Convertible seçeneklerine yeni donanım paketleri görücüye çıkıyor.


Exclusive Edition isimli paket aracını lüks görünümlü isteyenlere hitap ediyor. Donanım paketi içerisinde alt yüzeylerinde krom çıtalar sunulan pencereler bulunurken ek ücret karşılığında bu parçalar siyaha boyanabiliyor. Motor seçeneğine göre 16, 17 veya 18 inç çaplı olabilen özel tasarımlı jantlar, krom ön panjur ve egzoz çıkışlarıyla donatılan otomobil standart palette bulunan 5 gövde renginin yanında mat gri veya bu pakete özel mineral grisi isimli renkle alınabiliyor.

İç mekanında sunulan geniş zeminli ön koltukları kum veya siyah rengi deri döşeme ve kontrast renkte dikiş iplikleriyle dikkat çeken aracın konsolunda alüminyum veya ahşap kaplama kullanılırken sportif direksiyon simidi, el freni ve vites kollarında kullanılan kromaj seçkin bir görünüm sağlıyor. Coupé modellerinin tavan iç kaplaması siyah renkli olan araçların paspasları da bu renkte.


İsminden de anlaşılacağı gibi sportif bir görünüş elde etmek için sunulan Sport Edition paketinde siyah cam altı çıtaları, 17 veya 18 inç çaplı özel tasarım jantlar, siyah renkli yan aynalar ve metalik karbon siyahı isimli özel renk bulunuyor. Bunlara ek olarak sunulan aksesuarlar arasında siyah ön panjur, krom egzoz çıkışları ve yine koyu renkli stoplar var.

İç mekanda da sportiflik ağır basıyor. Yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar siyah renkli deri döşeme ve lacivert dikiş iplikleri sunarken alüminyum pedal seti, vites topuzu, el freni kolu ve konsol kaplamaları siyah iç mekanla kontrast oluşturuyor. M logolu direksiyon simidiyle de sonatılan otomobilde, Exclusive paketinde olduğu gibi "BMW Edition" armalı kapı eşik kaplamaları standart olarak sunuluyor.

10 yorum:

  1. başlığı görünce ne kadar heyecanlıdığımı anlatamam.. bir an yeni nesil 1 serisinin coupe ve convertible'ı tanıtıldı sandım.. ha bu arada, sport edition güzel olmuş gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı şekilde heyecanlanmıştım bir an için ama bu haber de fena değil :)

    YanıtlaSil
  3. heyecanlandında noldu alacan sanki

    YanıtlaSil
  4. 70-80 fiyat çekerler buna yıne uzaktan bakarsın sadece :)

    YanıtlaSil
  5. Türkiye'de tutulmadı sanırım. Yollarda nadir rastlıyorum.

    YanıtlaSil
  6. 1.6 litre ve altı klasmanına giren motoru yoktu bu ikisinin. O nedenle fazla görünmüyorlar Türkiye'de. Yeni nesildeyse hem benzinli hem de Diesel versiyonları olacak bu klasmanda. O zaman biraz daha fazla görülebilir.

    YanıtlaSil
  7. minimum parayla maksimum getiri die düşünmüyorum, paramın elverdiğince beni mutlu eden arabayı alıyorum. benim için araba bir tutkudur sadece a noktasından b noktasına gitmemi sağlayan bir taşıt değil.. ve evet çıkınca alıcam rahatsız ediyorsa gidip en yakın köprüden atlayabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. Alınca ben de test ederim :)

    YanıtlaSil
  9. bu blog sayesinde dünyanın yardımını yapıyorsunuz bizlere soruyoruz cevaplıyorsunuz bir çok haberi tek bir sitede toplu bir şekilde sayenizde buluyoruz. almayı cidden düşünüyorum 1 serisinin yeni halini beğenen nadir insanlardanım. bakalım coupe'de de güzel bir tasarım olursa neden olmasın. ee alınca zaten bir mesaj kadar uzağımızdasınız :)

    YanıtlaSil