10 Ocak 2012 Salı

Audi Q3 Vail


2012 Detroit otomobil fuarında sönük kalmak istemeyen Avrupalı üreticiler de konsept araçlarını sergilemeye başladı. Eski kıtanın temsilciler arasında bulunan Audi fuara küçük SUV modeli Q3’ün konsept bir versiyonuyla katıldı.

Tasarımında standart araçtan farklılıklar az olsa da değişik bir otomobil olduğunu belli eden Q3 Vail kış sporları temalı bir araç. Kendisine özel olarak yaratılmış enerji kırmızısı isimli renge boyanan gövdesinin alt kısmında koyu renkli korumalar kullanılan aracın yan aynaları da siyah renkli. Port bagajına LED aydınlatma eklenen Q3 konseptinin 20 inç çaplı jantları sportif görünümü pekiştirirken arka kısımda bulunan ince egzoz çıkışları şık bir görünüm sunuyor.

İç mekanın tasarımı konusunda standart Q3’ten farklılaşmayan aracın kırmızı-siyah döşeme renkleri, alüminyum kaplamaları ve kapı içi süslemeleri daha hoş bir görünüm sunuyor. Piyano siyahı kaplamalara da yer verilen iç mekanda kış şartlarına karşı tasarlanmış aksesuarlar bulunuyor. Ön koltuklar arasına eklenen termos, şarj edilebilmesi sayesinde içerisinde bulunan sıvıyı sıcak veya soğuk tutabilirken bagaj kısmında bulunan ısıtmalı zemin, iç mekanın ısıtılmasında önemli bir görev üstleniyor.

Aynı zemin dışarıya doğru kaydırılarak bir oturak olarak da kullanılabiliyor. Bu sayede arka tampon üzerine oturan kişilerin üşümemesi sağlanmış. Aracın bir diğer ilginç aksesuarı da bagaj duvarında bulunan ve bu noktada şarj edilebilen LED el fenerleri. Isıtma fonksiyonu da sunan bu el fenerleri bu sayede elleri veya içerisine koyuldukları botların içini ısıtabiliyor. Aracın arka kısmında oturanlar için bagaj kapağına ek LED ışıklandırma yerleştirilmiş.

Kaputunun altında etkileyici bir motor barındıran Vail’in turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorunu TT-RS ve RS3 Sportback modellerinden de tanıyoruz. 314 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite gücünü dört tekerleğe 7 ileri vitesli S Tronic şanzımanla aktarıyor. 0’dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 262 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder