10 Ocak 2012 Salı

Opel Mokka ve Buick Encore


2012 Detroit otomobil fuarında Avrupa kıtası için de önemli bir haber var. Alman üretici Opel, okyanusun diğer tarafındaki kardeş markası Buick ile birlikte küçük bir SUV modeline kavuştu.

4.278 mm boya, 1.774 mm genişliğe ve 1.646 yüksekliğe sahip olan araçların aks mesafesi 2.555 olarak açıklandı. Bir Audi Q3'ten yaklaşık 10 cm daha kısa olan araçların bagaj hacmiyse etkileyici. Arka koltuklar dik konumdayken 533 litre hacim sunan bagaj 1.372 litreye kadar genişletilebiliyor.

Corsa ile Astra modellerinin birleştirilip biraz da yükseltilmesinden oluşmuş gibi duran araçların yuvarlak hatları, 18 inç çaplı jantlarla birlikte aynı zamanda tok bir görünüm sunuyor. İç mekanları Opel modellerinden tanıdık olan araçların direksiyon simidi ve gösterge tabloları son dönem Opel modellerinden alınırken orta konsolda yer alan düğmelerin yerleşmi de yabancı değil. Yaşam alanında zengin renk seçeneği sunan aracın üst donanımlı versiyonlarında bolca ahşap görünümlü kaplama kullanılmış.

Donanımı zengin olacakmış gibi görünen ikilide çarpışma uyarısı, şeritte kalma asistanı, Bose ses sistemi, yağmur sensörlü silecekler, Start&Stop ve geri görüş kamerası gibi aksesuarlar sunulacak.


Buick Encore sadece turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motorla satılacakken Opel Mokka'da bu motora, 115 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli üniteyle 130 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen 1.7 litre hacimli turbo Diesel motor da eşlik edecek.

Tamamı standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve Start&Stop ile donatılacak olan araçların 1.4 ve 1.7 litre hacimli versiyonlarında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da alınabilecek. Standart olarak önden çekişli olacak ikilinin dört tekerlekten çekişli modelleri de bulunacak.

7 yorum:

  1. pek güzel görünmedi ama şu nissan juke u trafikten silerse memnun kalırım :)

    YanıtlaSil
  2. juke denen ucubeye 10 basar bu araç. ben beğendim, bir mucize değil ama opel'in güncel çizgilerini koruyan güzel bir araç olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Özellikle küçük motor seçenekleri sayesinde başarılı satış rakamlarına ulaşabilecekmiş gibi görünüyor. Bir de şu turbo Diesel 1.7 yerine 1.6 litre hacimli olsa...

    YanıtlaSil
  4. Onur Bey, öncelikle merhabalar. Bir sorum olacaktı. Cevap verebilirseniz sevinirim. Arkadaşım aracını değiştirmek istiyor. Ancak yaşadığımız şehirde Opel bayisi yok. Yani deneme sürüşü şansımız malesef bulunmuyor. Golf 1.6 tdi dsg highline ile Mokka 1.6 cosmo otomatik vites arasında kaldı. Sorum ise şu: VW DSG deki sarsıntısız vites geçişi acaba Mokka otomatikte de hissedilebilir mi? İkincisi de performans bağlamında ilk ve ara hızlanmada iki araç arasında bir karşılaştırma yapabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil