8 Ocak 2012 Pazar

Dodge Dart


A.B.D. merkezli üretici Dodge, geçtiğimiz haftalarda Caliber modelinin üretimine son vermesinin ardından Alfa Romeo Giulietta temelli kompakt otomobili Dart'ın fotoğraflarını basına sızdırdı.

Sportif bir görünüme sahip olan Dart'ın ön panjuru, günümüz Dodge modellerinde görmeye alışmadığımız kadar dar tasarlanmış. Ön tamponda bulunan parlak siyaha boyanan bölgeler ve opsiyonel donanımda sunulan 18 inç çaplı jantlar sportif duruşu destekliyor. Sade bir görünüm sunan arka kısımda spoiler şeklinde bir uzantıya sahip bagaj kapağı, aracın genişliği boyunca uzanan LED stoplar ve çift egzoz çıkışı dikkat çeken detaylar arasında sayılabilir.


İç mekan tasarımı tipik Amerikan özellikleri sunan aracın LED ambiyans ışıklandırması değişik bir görünüm sunsa da siyah rengin bolluğu yolcuları biraz sıkabilir. Kalın ve küçük çaplı bir direksiyon simidine sahip olan Dart yüksek yan desteklere sahip ön koltukları, orta konsolun üst kısmında bulunan büyük dokunmatik ekranı ve dijital gösterge paneliyle de dikkat çekmeyi biliyor.

Üç motor seçeneğine sahip olacağı belirtilen Dart'ın ilk motor seçeneği Alfa Romeo Giulietta'da da kullanılan 170 beygir gücündeki 1.4 litre hacimli ünite. Diğer iki motor seçeneğinin 2 ve 2.4 litre hacimli olduğu tahmin edilmekte. Bu motorlarla birlikte üç şanzıman seçeneği de sunacal olan Dodge 6 ileri vitesli manuel, TCT ve tam otomatik ünitelerle geniş bir skala sunacak.

4 yorum:

  1. avrupa pazarı için bir fiyat bilgimiz var mı Onur bey? 1.4 ve 2 litre motorlar için. ayrıca, sizin görüşünüz nedir? kalite ve işçilik olarak avrupa'da dodge almak önerilebilir mi? ben beğendim şahsen bu aracı.

    YanıtlaSil
  2. Tahmin ancak resmi tanıtım ve A.B.D. fiyat bilgisinden sonra sağlıklı bir şekilde yapılabilir fakat Giulietta civarında olacağını söyleyebilirim şimdiden.

    Ben Avrupa'da Amerikan markalarına sıcak bakmıyorum. Sonuçta servis ağı konusunda Avrupalı rakiplerine yaklaşmaları mümkün değil eski kıtada.

    YanıtlaSil
  3. araç teknik açıdan giulietta ya ne kadar yakın ki acaba? fiatın servis ağını kullanabilir belki diye soruyorum.

    YanıtlaSil
  4. Görülmeyen alanların büyük bölümü paylaşılıyor bildiğim kadarıyla. 1.4 litre hacimli MultiAir motor zaten Alfa'dan aynen alınıp yazılımı değiştiriliyor. Şanzıman ve süspansiyon sistemleri de küçük rötüşlarla kullanılacaktır. Avrupa'da satılacak olursa zaten servisleri çok uzak olmayacaktır. Ne de olsa patron artık Fiat.

    YanıtlaSil