16 Aralık 2010 Perşembe

BMW 1 Serisi Coupé ve Cabriolet


BMW, 1 Serisi M Coupé'nin ardından Coupé ve Cabriolet 1 Serisi modellerini hafifçe makyajladı. Daha çok bir güncelleme olarak nitelendirilebilecek olan operasyon sonrasında motorlarda bir yenilik yapılmamış.

Ön ve arka far grubuna LED teknolojisi eklenen aracın tamponları makyajlanırken seçenekler arasına iki değişik gövde rengi eklenmiş. Yeni jantları da donanıma katan BMW iç mekanda kullanılan döşemelere yeni renkler eklerken konsol kaplaması ve bazı düğmeleri yenilemiş.

Yakıt ekonomisi alanında araçlara eklenen donanımlar arasında vites yükseltme göstergesi, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve Start&Stop bulunuyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olacak 1 Serisi Coupé ve Cabriolet modelleri istenirse 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla da alınabilecek.

135i modelinde kullanılan N54 kodlu, çift turbo beslemeye sahip olan 3 litre hacimli motor 2010 yılının başında yerini tek turbo beslemeli kardeşine bırakmıştı. Bu ünite dışında motor kaputunun altında bir yenilik bulunmazken makyajlı araçların 2011 Detroit otomobil fuarında sergilenip Mart ayında satışa çıkacağı açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder