24 Eylül 2011 Cumartesi

Carlsson CK63 RS


Mercedes'in şık ve sportif "Dört kapılı coupé" modeli CLS, tanıtımının hemen ardından en güçlü versiyonu olan CLS63 AMG'ye sahip olmuştu. Yeni modelin turbo beslemeye sahip motorunu oldukça seven modifikasyon firmaları da bu yeni üniteden maksimum güç artışını alabilmek için yarışa başladı.

Daha önce diğer CLS modelleri için yaptığı çalışmaları sergileyen Carlsson'un bu otomobil için yaptığı görsel değişiklikler göze batmıyor. Standart model için Mercedes'in de sunduğu aşağıya doğru uzatılmış ön tampon, ön splitter, bagaj üstü spoiler, arka difüzör, 20 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi Carlsson tarafından yeniden şekillendirilmiş.

İç mekan için sade fakat lüks opsiyonlar sunan firma koltukları daha kaliteli deri döşemeyle kaplarken direksiyon simidinde Alcantara kullanmış. Sportif görünüme de önem veren firma konsol ve kapı içlerinde kaplama olarak karbon fiber kullanmış. Kapı eşiklerini ışıklandıran Carlsson daha kalın paspaslar ve koltuk kafalıkları üzerinde kendi logosuna yer vermiş.

Süspansiyon sistemini 30 mm alçaltan Carlsson C-Tronic ismini verdiği sistemle süspansiyonun 150 milisaniye içerisinde yol şartlarına uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalarla artık 649 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniyeye gerilemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder