25 Aralık 2010 Cumartesi

Carlsson CLS Serisi


Mercedes'in ikinci nesil CLS Serisi, henüz satışa sunulmadan Alman firma Carlsson tarafından modifiye edildi. Görünümünde kapsamlı değişiklikler yapılan aracın motor seçeneklerinde de güçlendirmeler yapılmış.

Alt kısmına bir spoiler bir de splitter eklenen ön tampon, tasarımı elden geçirilen yan etekler, Mercedes yıldızının yerini alan Carlsson logoları, 19 veya 20 inç çaplı seçenekleri sunulan jantlar, ön çamurluk arkasında açılan hava yarığı, kaput üzerine eklenen çift çıkıntı, arka tampon altına eklenen difüzör ve 30 mm'ye kadar alçaltılabilen süspansiyon sistemi aracın sportif görünümüne katkıda bulunurken yenilenen egzoz sisteminin çıkışları ikili veya dörtlü olarak tercih edilebiliyor.

İç mekanda alüminyum pedal seti ve Alcantara kaplı sportif direksiyon simidi gibi opsiyonlar sunan Carlsson, CLS 350 CGI ve CLS 350 CDI modelleri için motor modifikasyon kitleri geliştirmiş. Benzinli model 350 CGI'da kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motorun gücünü 333 beygire, torkunuysa 410 Nm'ye yükselten firma 350 CDI'ın 3 litre hacimli turbo Diesel motorundan aldığı güç ve tork değerlerini sırasıyla 320 beygir ve 720 Nm'ye ulaştırmış. Bu değerlerle her iki aracın da 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.9 saniyeye gerilemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder