19 Eylül 2011 Pazartesi

Volkswagen Up!


Geçtiğimiz hafta Buggy Up! ile genişlediğini duyurduğum Up! ailesinde bulunan araç sayısı bir anda iki katına çıktı. Performanslı sürüşlerden minimum yakıt tüketimine kadar değişik kategorilerde öne çıkan yeni Up! konseptlerinin görünümleri de amaçları kadar farklı.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan e-Up!'ın seri üretim halini sergileyen Volkswagen bu otomobilin yakın zamanda üretimde olacağını onayladı. Tamponunun büyük bir kısmı LED aydınlatmayla kaplanan otomobilde düz alanı geniş özel jantlar kullanılmış.

Ailenin eco Up! ismini taşıyan modeli düşük sera gazı salınımıyla dikkat çekiyor. Kilometre başına 79 gram CO2 salınımı yapan otomobil bu değere Stop/Start sistemi ve fren enerjisi geri kazanımıyla birlikte kullanılan doğalgazlı motoruyla ulaşabiliyor.

Araçlar arasında en ilginç görünüme sahip olanı şüphesiz Up! Azzurra Sailing Team isimli model. Tavan ve kapıları bulunmayan otomobil Giorgetto Giugiaro ve Walter de Silva tasarımı. Marinalarda kullanılmak için tasarlanmış olan otomobilde kapı yerine kullanılan barlar yukarıya doğru açılıyor.

Cross ailesinin en küçük üyesi olan cross Up! bir taraftan 5 kapılı bir Up!'ın nasıl görüneceğini belli ederken diğer taraftan hafif arazi şartlarına uygun küçük bir otomobilin neye benzeyeceğini gösteriyor.

Siyah renkli aynalar, gövdenin dört bir yanını saran aerodinamik kit ve büyük çaplı jantlar sayesinde kolayca tanınabilen GT Up!, ailenin sportif üyesi. LED sis farlarına sahip sportif tamponuyla oldukça hoş bir görünüme sahip olan araç 900 kg'lık ağırlığa ve 100 beygirlik motor gücüne sahip.

2 yorum:

  1. Onur Bey, Gt Up! ın motor hacmiyle ilgili bir bilgi var mı? 100hp ama kaç litreden bunu çıkarmayı başarmışlar?

    YanıtlaSil
  2. Resmi bilgi yok fakat 1 litre olduğunu tahmin edebiliriz. Hem Fiat hem de Ford 1 ve altında bulunan hacimlere inmeye başladı. Volkswagen'in de inmesi gecikmeyecektir.

    YanıtlaSil