11 Nisan 2011 Pazartesi

Audi A3 Sedan


Son zamanlarda düzenlenen fuarların çoğunda olduğu gibi 2011 Cenevre otomobil fuarında da alternatif yakıt kullanan araçlar şovun ön planında bulunuyor. Bu trendin istisnalarından birisi de Audi standındaydı. Alman üretici, başarılı kompakt modeli A3'ün sedan versiyon konseptini organizasyon sırasında potansiyel müşterilerin beğenisine sundu.

Keskin köşeleri yuvarlak hatlarla birleştiren akıcı bir tasarım anlayışına sahip olan araçta son dönem Audi konseptlerinde dikkat çeken altı kenarlı ön panjur ve LED aydınlatma grubu dikkat çekerken 20 inç çaplı jantlar, gizlenmiş kapı kolları, ince yapılı aynalar ve büyük boyutlu çift egzoz çıkışı sportif görünümü tamamlıyor.

Aracın iç mekanını güncel A3 modelinden almak yerine kendisine özgün bir hale getirmiş olan Audi orta konsolu iptal etmesiyle ön panelde sadelik yakalamış. Direksiyon simidini güncel modellerden alan üretici arka koltuklarda oturanlar için bir eğlence sistemini de araç donanımına eklemiş. C sütunu bir coupé modelde olduğu gibi inen aracın arka koltuklarında da sadece iki kişiye yer var.

4.44 metre boya, 1.84 metre ene ve 1.39 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.63 metre olarak belirlenirken bagaj hacmi 410 litre olarak açıklandı.

Dört tekerlekten çekiş sistemi, 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanı ve turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorunu RS3 Sportback modeliyle paylaşan otomobil 408 beygir güç, 500 Nm tork üretebilmekte. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen 1.540 kg ağırlığındaki konseptin maksimum süratiyse 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. bu aracı modern çizgileri dışında audi a4'ten ayıran şey nedir? bu konuda yorumunuzu çok merak ediyor. Ayrıca üretime geçilecek mi bu modelde bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  2. A4 ve A6'nın büyümesinin ardından kompakt segmentte A3 sedan ile varlık sürdürmek isteyebilir Audi. Sonuçta 4.44 metrelik boyuyla bu da küçük bir araç değil. Üretilmesi kuvvetle muhtemel.

    Tasarım olarak da birbirine benzeyen araçlar tasarlamaya devam ediliyor. Yalnız bu otomobilde A6'da kullanılmaya başlanan ön panjur şekli var ki büyük ihtimalle aynı şekli makyajlı A4'te de göreceğiz.

    YanıtlaSil