14 Nisan 2011 Perşembe

Peugeot SXC


2011 Şangay otomobil fuarı yaklaştıkça organizasyon sırasında sergilenecek olan yeni modeller gün ışığına çıkıyor. Audi'nin küçük SUV modeli Q3'ün seri üretim versiyonunun hemen ardından crossover sınıfında tanıtılan Peugeot konsepti SXC performansla tutumluluğu birleştiren bir hibrit.

Fütüristik çizgilere sahip olan konseptin motor kaputu ön tamponun da bir kısmını içerisine alacak şekilde tasarlanırken ince farlar ve yine aynı incelikteki yan aynalar 22 inç çaplı jantlarla birlikte sportif görünüme katkıda bulunuyor. Aydınlatma grubunda LED teknolojisi kullanılan SXC'nin arka kapıları geriye doğru açılıp iç mekana geçişi kolaylaştıran bir yapıya sahip.

4.87 metre boya, 2.04 metre ene ve 1.61 metre yüksekliğe sahip olan SXC'nin iç mekanına geçildiğinde de kendisinin bir konsept olduğunu unutturmazken oval direksiyon simidi, dijital göstergeler ve orta konsol, yolcuları sarmalayan köşeli koltuklar ve genel olarak keskin köşeler dikkat çekiyor.

Sahip olduğu 1.6 litre hacimli benzinli motoru 218 beygir güç üretebilen aracın ön ve arka aksında bulunan birer elektrik motoru toplam gücü 313 beygire yükseltirken ortalama yakıt tüketim değeri 5.8 litre/100 km seviyesinde kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder