16 Nisan 2011 Cumartesi

Dodge Mopar Charger


A.B.D. merkezli üretici Dodge, geçtiğimiz yıl makyajladığı Charger modelinin özel bir versiyonunu tanıttı. Sadece 1.000 örneği üretilecek olan otomobil, üreticinin resmi aksesuar firması Mopar tarafından elden geçirilmiş.

Sadece siyah gövde rengine sahip olabilen araçta bütün gövdeyi geçen mavi şerit dikkat çekerken 20 inç çaplı jantlar da siyaha boyanmış. İç mekanda da siyah ve mavi renkler kullanılırken donanımda deri döşeme, alüminyum pedal seti, sportif görünümlü vites topuzu, kapı eşik plakaları ve özel paspaslar bulunuyor.

Otomobilin yol tutuşunu iyileştirmek için süspansiyon sisteminde yenilikler yapan Mopar, ön ve arkada bulunan dengeleyicilerin çaplarını artırırken her iki aksa da kule gergileri uygulamış. Fren sistemi de elden geçirilen aracın ön fren diskleri 345 mm çaplıyken arkadakilerin çapı 320 mm.

5.7 litre hacimli v8 motoru 375 beygir güç, 535 Nm tork üretebilen araçta 5 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılırken değiştirilen son dişli oranı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate hızlanma değeri 5.5 saniyenin altına inmiş.

900'ü A.B.D., 100'ü Kanada pazarı için ayrılan otomobilin satış fiyatıysa 39.750 Amerilan Doları olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder