12 Nisan 2011 Salı

Ford Ranger


Güney Asya pazarlarında bir süredir satılmakta olan yeni Ford Ranger Avrupa pazarı için de tanıtıldı. Ülkemize oldukça tanıdık gelecek iki motor seçeneği sunan araç yerini aldığı modelden çok daha iri yapılı.

Yuvarlak hatlardan oluşan tasarımıyla sade bir duruşa sahip olan aracın iç mekanında da sürpriz bulunmuyor. Alışıldık kumanda düğmeleriyle alışılması kolay bir kokpite sahip olan Ranger'ın koyu renkli plastik panelleriyse canlı bir görünüm sunmaktan uzak.

Üç değişik kabin seçeneği sunan Ranger'ın iki kapılı modeli haricinde küçük arka kapıları arkaya doğru açılan RAP ve dört tam boy kapıya sahip Crew kabin opsiyonu bulunuyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen aracın taşıma kapasitesi 1.333 kg olarak açıklanırken çekme kapasitesi 3.350 kg.

Ülkemizde üretilen Transit modellerinden tanıdığımız iki turbo Diesel motor seçeneği sunan Ranger'ın 2.2 litre hacimli motoru 150 beygir güç, 375 Nm tork üretebilirken 3.2 litre hacimli ünite 200 beygir güç, 470 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçlarda yine 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder