25 Ekim 2010 Pazartesi

İstanbul Auto Show 2010


İşte vakit geldi çattı. İki yılda bir düzenlenen İstanbul uluslararası otomobil fuarı 29 Ekim 2010 tarihinde kapısını ziyaretçilere açacak. 7 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek olan fuarda, geçtiğimiz haftalarda Paris otomobil fuarında sergilenen yeniliklerden bazılarını görmek mümkün olacak.

Organizasyona katılan firmalar arasında Porsche, Ferrari, Maserati, Bentley, Citroën, Subaru, Infiniti, BMW, Land Rover, Aston Martin, Mini, Rolls Royce, Chevrolet, Kia, Lambroghini, Seat, Audi, Geely, Volkswagen, Ford, Opel, Honda, Hyundai, Renault, Dacia, Mazda, Mercedes-Benz, Smart, Chery, Nissan, Jaguar, Peugeot, Suzuki, Ssangyong, Mitsubishi, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Lexus, Toyota, Proton, Volvo ve Škoda bulunuyor.

Bütün üreticilerle ilgili detaylı bilgi alamamış olsam da Honda'nın CR-Z ve FCX Clarity'nin yanında ASIMO isimli insansı robotunu, Citroën'in yenilenen C4, makyajlı C5, C4 Picasso ve tamamen yeni DS4 modeliyle birlikte elektrik motorlu C-Zero ve Lacoste modellerini, Volkswagen'in yeni Jetta ve Passat'ı, Renault'nun Latitude'ü, Peugeot'nun 508'i, Ford'unsa yeni C-Max ve S-Max ile birlikte makyajlı Modeo ve yeni Focus Sedan'ı sergileyeceğini biliyorum. Fuarın sürprizleri arasında resmi ithalatı başlayacak olan Chevrolet Camaro ve Corvette modelleri de bulunacak. Ayrıca İngiliz üretici Aston Martin, Borusan Otomotiv ile ilk defa resmi bir şekilde ülkemizde temsil edilmiş olacak. Bunun haricinde sergilenecek olan araçları, 28 Ekim tarihinde olacak basın günü sonrasında mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Fuar alanına gidişe gelirsek, organizasyonun CNR EXPO'da yapıldığını hatırlatmalıyım. Otomobilinizi park edebileceğiniz yer sunsa da araçla gelip gitmenin, trafiğe takılmak anlamına geldiğini unutmamak gerekiyor. Kadıköy tarafından gelecek ziyaretçiler için deniz otobüsü ile Bakırköy'e gelip buradan taksiyle fuar alanına geçmek mümkün olsa da benim önerim Metrobüs ile Şirinevler'e kadar gidip buradan Metro'ya geçmek yönünde. Fuar, haftaiçi 12:00-21:00, haftasonuysa 11:00-21:00 saatleri arasında açık olacak ve açılış ile kapanış saatlerinde, özellikle Metrobüs hattı en yoğun saatlerini atlatmış olacak.

Avrupa kıtasından gelecekler ise Kabataş'tan kalkan tramvaya binerek, Karaköy ve Eminönü üzerinden Aksaray'da bulunan Metro durağına ulaşabilir.

Biletleri Biletix gişelerinden veya fuar alanından edinilebilen organizasyonda fiyatlar şöyle:

Haftaiçi tek: 8 TL
Haftaiçi çift: 10 TL
Haftasonu tek: 15 TL

11 yaşından küçük ziyaretçiler alana ücretsiz kabul ediliyor.

3 yorum:

  1. İndirimli bilet satın alabileceğimiz ya da biletlerde indirim sağlayan yerler hakkında bilgisi olanlar buraya not düşerlerse müteşekkir olurum.

    Özellikle şehir dışından gelenler için en küçük indirim bile mühim.

    YanıtlaSil
  2. Otomobil firmalarindan ucretsiz davetiye temin etmeye calisin. Baska bir indirim soz konusu degil maaesef.

    YanıtlaSil
  3. ...Derken adamlar bilet fiyatlarını indirdi. Yuvarlanan fiyatların daha çekici olduğunu düşündüler sanırsam.

    YanıtlaSil