20 Eylül 2010 Pazartesi

Citroën Lacoste


Çılgın konseptleriyle fuarların renkli markalarından olan Fransız üreticiler ev sahipliğini yaptıkları 2010 Paris otomobil fuarı sırasında da şov yapacaklar. Bahsi geçen konseptlerden ilkiyse, ünlü giyim markası Lacoste ile ortak bir çalışma yapan Citroën'den geldi.

Fotoğraflarından da anlaşılabileceği gibi seri üretime geçmekten çok uzak bir görünüme sahip olan aracın küçük burun kısmıi LED teknolojisi kullanan aydınlatma sistemi, A sütununun tepesinde bulunan dikiz aynaları, kare şekilli deliklerle bezenmiş jantları ve yan yüzeyin bitmesiyle oluşan kapı boşluğu dış tasarımın dikkat çeken ayrıntıları. 3.45 metre boya, 1.80 metre genişliğe, 1.52 metre yüksekliğe sahip olan aracın aksm mesafesiyse 2.30 metre.

İç mekanda minimalist bir yapı sergileyen otomobilin ön konsolu boydan boya dijital bir ekranla kaplanırken iki kollu direksiyon simidinin arkasında vites değiştirmeye yarayan kulakçıklar bulunuyor. Tavan olarak adlandırılabilecek sabit bir yapısı bulunmayan aracın üstünde bulunan bel kemiği, içerisinden çıkan tente sayesinde yolcuları dış etkenlerden koruyor. Ön kafalıkları bu bel kemiğine entegre edilen aracın arka kafalıkları da gövdeye sabitlenmiş.

Dört bir yanında bulunan Lacoste logolarıyla da dikkat çeken bu eğlence aracı, tenis raketleri, bisikletler, golf sopaları ve sörf tahtaları gibi spor ekipmanları için özel bölümler ve sabitleme noktaları sunuyor.

İlginç bir konsept çalışması olan Lacoste'un motoruysa etkileyicilikten uzak. Yakıt tasarrufu ön plana alınarak üretilen 3 silindirli motor benzinli bir ünite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder