4 Ağustos 2010 Çarşamba

Kia Sedona


Kia'nın büyük MPV modeli Sedona makyajlandı. Görünüm olarak 2010 modellerinden çok da farklı olmayan aracın asıl yeniliğiyse motor kaputunun altında saklı.

Kia markasının yeni modellerinin tamamında kullandığı yeni ön panjurla donatılan Sedona'nın ön tamponunda bulunan hava girişleri siyaha boyanırken kapı koruma çıtalarında kromajlı şeritler kullanılmaya başlanmış. Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerine sahip olan aracın dikiz aynalarına da LED sinyal lambaları eklenmiş.

İç mekanında yapılan yenilikler değişik döşeme renkleri ve ahşap kaplama opsiyonundan oluşan araç 7 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. MPV'nin donanım seçeneklerine göre aksesuarları arasına navigasyon sistemi, elektrikli bagaj kapağı ve Mercedes modellerininkini andıran bir şekle sahip olan elektrikli ön koltuk kumandaları katılıyor.

3.5 litre hacimli yeni v6 motoru 275 beygir güç, 337 Nm tork üretebilen araçta kullanılan 6 ileri vitesli yeni otomatik şanzıman yakıt tüketimini ortalama %7 oranında düşürebiliyor.

A.B.D. fiyatları 24.595 Dolar seviyesinden başlayan yeni Sedona'nın kısa aks mesafesine sahip olan versiyonları artık üretilmezken en üst donanım seviyesi 29.195 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlardan satılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder