5 Ağustos 2010 Perşembe

MANSORY Bugatti 16.4 Veyron Linea Vincero d'Oro


Etrafta görülmesi zor olan otomobilleri alıp daha da özel bir hale getirmesiyle ünlü modifikasyon firması MANSORY, Bugatti'nin hiper sport otomobili 16.4 Veyron temelli bir modeli daha tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Linea Vincero'nun adımlarından yürüyen otomobilin görünümü de motoru da modifiye edilmiş.

Tamamı karbon fiberden üretilen gövdesi üzerinde bulunan benzin depo kapağı, süs çıtaları, ön ızgara, far yıkama fıskiyelerinin kapakları, LED gündüz farlarının çerçeveleri, kapı kolları ve ayna muhafazaları altın kaplama olan otomobilin jantları da altın kaplama.

İç mekanda da karbon fiber, Alcantara, deri ve altın renginin uyumunu yakalamaya çalışan MANSORY, karbon fiber kaplamaların altın rengiyle daha iyi uyuşması için kalıpların içerisine bakır teller koymuş.

Otomobilin dış mekan tasarımında küçük değişiklikler yapan firma ön tampona LED teknolojisi kullanan gündüz farları eklerken Bugatti'nin atnalı şeklindeki ünlü ön panjurunun içerisine özel seriyi işaret eden bir "V" yerleştirmiş. Yan etekleri de daha aerodinamik bir şekilde sunulan aracın egzoz sistemi de yenilenmiş.

Dört turbo beslemeyle donatılan 8 litre hacimli w16 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 1.109 beygir güç, 1.310 Nm tork elde edilen aracın fiyatı henüz belli değil fakat bir örneğinin daha üretilmeyeceği kesinlik kazandı. Otomobil, sahip olduğu motor gücüyle standart Veyron ile geçtiğimiz ay tanıtılan Super Sport arasında bir köprü oluşturuyor.

2 yorum:

  1. Faça Veyron olmuş bu. Şaka bi yana da benim asıl merak ettiğim sizin Veyron'un tasarımını nasıl bulduğunuz. Otomobil forumlarına falan bakıyorum da genel olarak çok çirkin bulunuyor.Bence müthiş bir tasarım ben mi zevksizim acaba nedir

    YanıtlaSil
  2. Bana kötü gelmiyor tasarımı. Çok etkileyici olduğunu söyleyemem ama çirkin de olduğunu düşünmüyorum kesinlikle.

    YanıtlaSil