5 Ağustos 2010 Perşembe

Nissan Elgrand


İlk resmi fotoğrafları iki ay önce basına dağıtılan büyük MPV modeli Nissan Elgrand sonunda teknik özellikleriyle karşımızda. Yerine geçtiği modelden çok daha ciddi bir görünüme sahip olan aracın A.B.D. pazarında Quest adıyla satılacağı da hemen hemen kesinlik kazandı.

Köşeli tasarımı sayesinde oldukça heybetli bir görünüme sahip olan aracın iç mekanı 7 veya 8 kişilik oturma kapasitesine sahip olacak şekilde ısmarlanabiliyor. 3. sıra koltuklar katlanıp bagaj zemininde kaybolabilirken 8 kişilik modellerde 2. sıra koltuklar 60/40 oranında katlanabiliyor. 7 kişilik versiyonlarda orta sırada iki adet tekli koltuk bulunurken bu koltukların kendi kolçakları ve ayak yaslama bölümleri bulunuyor.

Oldukça lüks görünümlü bir kokpite sahip olan Elgrand, ahşap kaplama ve deri döşemeyi mavi ışıklandırmayla güzel bir şekilde birleştirmiş. Orta konsol üzerine yerleştirilen vites kolu hem sürücüye oldukça yakın olması hem de ilk sıra koltukların arasını boşaltıp arkaya geçmeyi kolaylaştırması açısından avantajlı bir tasarım. Endüstrinin ilk 11 inç büyüklüğünde ve tavana gizlenebilen ekranını arka koltuk yolcuları için sunan araçta iPod ve diğer MP3 çalarları bağlamaya yarayan soketler ve Bose eğlence sistemi de bulunuyor.

Önceden de tahmin edildiği gibi 2.5 ve 3.5 litre hacimli iki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan aracın şanzımanı, sürekli değişken oranlı bir otomatik ünite (CVT) olacak. 2.5 litre hacimli motor 170 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 280 beygir güç, 344 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneklerinin her ikisi de iki ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

2 yorum:

  1. Gördüğüm kadarıyla ilk bakışta büyük bir mpv araç acaba Türkiye pazarına sunulacak mıki eğer sunulursa satın almayı düşüne bilirim çünki bu versiyonda daha önce 2 araç satın aldım ve kullandım geniş aileler için gayet idaal bir segment

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamı %145 ÖTV'ye denk gelen motor seçenekleriyle pek pazar payı olmadığından getirilmesi mümkün değil malesef. Zaten bu versiyon sadece sağdan direksiyonlu olduğundan homologe edilemez en başta.

      Sil