4 Ağustos 2010 Çarşamba

Land Rover Freelander 2


İngiliz üretici Land Rover, Range Rover Evoque'un ardından Freelander 2 modelinin makyajlı halini tanıttı. Görünümü üzerinde büyük değişiklikler yapılmayan aracın motor seçenekleri artık daha ekonomik.

2011 model yılına üç yeni gövde rengiyle giriş yapan aracın jant seçenekleri de yenilenirken ön ve arka tamponları, ön panjuru, far ve stopları makyajlanmış. İç mekanda yeni kumanda elemanları ve yeni göstergeler dikkat çekerken daha zengin donanımla birlikte koltuk döşemelerinin renk seçenekleri de artırılmış.

Üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda artık daha az yakıt tüketen 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor. 150 beygir güç üretebilen ünite, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştiğinde eski motordan %9 daha ekonomik oluyor. Ortalama tüketimi 6.2 litre/100 km seviyesinde olan aracın CO2 emisyon miktarı da %8 gerilemeyle 165 gram/km seviyesine inmiş.

Her iki güç seviyesinde de 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı donanımda sunan Freelander 2, bu versiyonlarda, önceki modele göre %14 seviyesinde daha az yakıt tüketebiliyor. 7 litre/100 km olarak açıklanan ortalama tüketim değeri 185 gram/km'lik CO2 emisyon miktarını beraberinde getiriyor.

Manuel şanzımanla donatılan versiyonlarının tamamında Start/Stop sistemini standart donanıma ekleyen Land Rover, Freelander'da ilk defa iki tekerlekten çekişli bir modele de yer vermeye başlamış. Sadece manuel şanzımanla sunulan bu model eD4 olarak adlandırılırken ortalama yakıt tüketimi 5.98 litre/100 km olarak gerçekleşiyor. 158 gram/km seviyesine indirilen bir CO2 emisyon seviyesine sahip olan araç şimdiye kadar üretilen en cimri Freelander modeli durumunda.

Standart olarak dört tekerlekten çekişli ve otomatik şanzımanlı olarak satılan 190 beygir gücündeki Freelander 2'nin 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 8.7 saniyede ulaştığı belirtilirken maksimum süratinin 190 km/s'e yükseldiği açıklandı. 2011 yılında satışa çıkacak olan eD4 modelinin fiyatı açıklanmayan aracın geriye kalan modelleri İngiltere'de 21.695 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder