11 Ocak 2010 Pazartesi

Ford Focus



 

Ford, 2011 model olarak piyasaya süreceği 3. nesil Focus modellerini 2010 Detroit otomobil fuarında tanıtacağını duyurdu. 2009 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılan C-Max ve S-Max kardeşlerden küçük olanının (C-Max) paltformu üzerinde duran Focus, daha önceki nesillerin aksine global bir otomobil olacak.

Dış tasarımına bakıldığında, ön kısımda Mondeo'nun izleri gözlerden kaçmazken özellikle hatchback modelinin arka kısmı Fiesta modelini andırıyor. Hem sedan hem de hatchback versiyonlarda kullanılan stop lambaları ön kısma doğru uzayan yapılarıyla dikkat çekerken tanıtım araçlarında bulunan 19 inç çaplı jantlar sportif modellerde opsiyonel olarak sunulacak.

Aracın iç kısmına geçildiğinde bir kez daha Mondeo ile Fiesta modelleri arasında bir geçiş yapıldığı görülüyor. Direksiyon simidi ve göstergeler Mondeo'yu andırırken dik havalandırma ızgaralarına sahip orta konsol Fiesta'dan esintiler taşıyor.

A.B.D. pazarı için hazırlanan modelde 165 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli bir motor bulunurken Avrupa pazarı için 180 beygir güç üretebilen turbo beslemeli 1.6 litre hacimli motorun sunulacağı belirtildi. 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanın da donanımlar arasında sunulacağı kesinlik kazanırken Avrupa pazarında, güçlendirilmiş TDCI motorların da ilk etapta satışına başlanması planlanıyor.

Ülkemiz pazarı için bir iyi haber de sportif model ST'nin artık 2.5 yerine 2 litre hacimli, turbo beslemeli bir motorla donatılacak olması. 225 beygir güç üretebilen eski motordan yaklaşık 20 beygir daha güçlü olacağı tahmin edilen ünite, daha küçük hacmiyle üzerindeki vergi yükünü de azaltacak.

2 yorum:

  1. Mondeo'da ne var, bir kaç yıl içinde Focus'un oluyor.. Mondeo'yu izler Focus'un geleceğini tahmin eder oldum..
    Ama yine de 2004 yılında 2.viteste 110 km/h i gördüm göreli Focus sempatim var.
    Haa ama gerçekte Civic kullanıyorum :)

    murty@walla.com

    YanıtlaSil
  2. şimdiye kadar, çok hantal olan otomatik şanzumanı dışında(4 fazlı) hiçbir şikayetim olmayan arabam, 2003 a/t modelinin ardından 2006 a/t collection'ı da mutlulukla kullanıyorum, e tabi 80km'den 120km'ye 10 dakikada çıkmak canınızı sıkmmıyorsa(sadece otomatik vites için geçerlidir)

    YanıtlaSil