3 Aralık 2009 Perşembe

Hyundai Sonata


Hyundai, Güney Kore'de 2 litre hacimli motor seçeneğiyle satışa sunduğu yeni Sonata modelinin 2.4 litre hacimli motorunu 2009 Los Angeles otomobil fuarında tanıttı.

Bu ülkede giriş motoru olarak görev yapacak olan motor 198 beygir güç, 250 Nm tork üretebilmekte. Standart olarak 6 ileri vitesli manüel şanzımanla donatılan otomobilin opsiyonları arasında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunmakta.

Donanım konusunda detaya girmeyen Hyundai, araçta 4 değişik ses sistemi seçeneği sunacağını açıkladı. Giriş modelinde XM radyo uyumlu ve MP3 çalabilen 6 hoparlörlü bir sistem bulunurken en üstün ses sistemi Infinity tarafından üretilen ve 400 Watt kapasiteli bir amplifikatöre sahip olan model.

Aracında sportiflik arayanlar için üretilen SE modelinde daha sert süspansiyon sistemi, daha geniş stabilizörler ve 18 inç çaplı jantlar sunulurken bu donanımda otomobilin motor gücü 200 beygire yükseliyor.

2.4 litre hacimli motorun tanıtımı sırasında verilen haberlere göre Sonata'nın sıradaki motor seçeneği 2 litre hacimli ünitenin turbo beslemeye sahip olan versiyonu olacak. Bu motoru 2.4 litre hacimli motoru benzinli ünite olarak kullanacak olan hibrit model izleyecek.

5 yorum:

  1. türkiyeye nezaman gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu motor seçenekleriyle gelebilmesi zor tabi de 1.6 turbo ile gelmesi için Avrupa homologasyonunu bekliyor Hyundai Türkiye.

      Sil
  2. 250 beygir üstü farz oldu artık bizim gibi adamlara

    YanıtlaSil