23 Mart 2016 Çarşamba

Mercedes-Benz GLC Coupé


BMW'nin X6 modeline karşı rakip geliştirmekte geç kalan Mercedes aynı hatayı X4'ün karşısına çıkaracağı araç konusunda yapmadı. 2016 New York otomobil fuarında tanıtılan GLC Coupé, bunun en iyi göstergesi.

GLC'den daha agresif bir görünüme sahip ön tampon ve panjurla daha sportif bir duruşa sahip olan otomobil temellerini paylaştığı araçtan 74 mm daha uzun ve 39 mm daha alçak. Biraz daha yuvarlak hatlara sahip bir profili, özellikle arka bölümde çok daha alçalan tavanıyla tamamlanan aracın tasarımı, geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptiyle neredeyse aynı.


İç mekanında da sürpriz olmayan aracın ön paneli GLC'den aynen alınırken arka koltuklarda daha az baş mesafesi sunulmasının yanında bagaj hacmi de 59 litre düşüşle 491 litreye inmiş.

Kaputu altında da yenilik sunmayan GLC Coupé'nin 2 litre hacimli benzinli motoru 211 ve 245 beygir güç üretebilen seçeneklere sahipken 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorun 170 ve 204 beygir güç üretebilen versiyonları mevcut. Yine 2 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit seçenek 320 beygir güç üretebilirken Mercedes-AMG GLC43'ün 3 litre hacimli ünitesi 367 beygir gücünde.

3 yorum:

  1. Neden yeni E serisinde kullanılan 2.0 dizel motoru kullanmamislar?
    Bu konuda bir tahminiz varmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski GLK platformunu kullandığı için olabilir. Onda 2.1 litre hacimli motor vardı. Aynı şekilde devam etmişlerdir. Yeni nesil E'den itibaren kullanılacak gibi görünüyor sadece 2 litre hacimli motor.

      Sil
    2. allah akıl fikir versin mercedes yöneticilerine.

      Sil