23 Mart 2016 Çarşamba

Lincoln Navigator Concept


2016 New York otomobil fuarının sürprizlerinden birisi de Lincoln tarafından tanıtılan ve seri üretime geçecek olan Navigator'da kullanılacak tasarım dilini yansıtan aynı isimli konsept oldu.

Dik bir yapıya sahip olan ön bölümünde çıkıntı yapmayan tampon, geniş panjur, ön çamurluklara doğru uzayan LED farlar ve yine LED sis farları dikkat çekerken yana geçildiğinde dev jantlar ve arkaya doğru Range Rover modellerine benzemeye başlayan kısımlar dikkat çekiyor.


Konseptin belki de en büyük farklılığı yan kapıların yukarıya doğru açılması. Tavana gelen bölümleri de cam kaplı olan bu kapıların haricinde gövde içerisinden uzanan üçlü basamak iniş-binişleri kolaylaştırıyor. Sade bir yapıya sahip arka bölümde boydan boya uzanan stoplar, siyaha boyanan sütunlar, spoiler ve tampon altına gizlenen egzoz çıkışları görülebiliyor.


Geniş bir iç mekana sahip olan otomobilde üç koltuk sırası ve toplam altı adet tekli koltuk kullanılmış. Elektrikli olarak 30 yöne ayarlanabilen koltuklar haricinde iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, farklı görünümlü havalandırma çıkışları, tavana yerleştirilmiş dokunmatik paneller, kafalıkların arkasını kaplayan geniş ekranlar ve düğme sayısı azaltılmış orta konsol konseptin özellikler arasında.


Kaputu altında bir sürpriz bulunmayan Navigator Concept'in güncel Ford modellerinde de görev yapan çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli v6 motoru 400 beygir güç üretebiliyor.

2 yorum:

  1. subasman var sanki mübarek üç basamak merdiven yapacak...

    YanıtlaSil
  2. İki kollu direksiyonlardan nefret eden biri olarak bu konseptinkine bayıldım. 2 kollu direksiyonda falan retro nasıl olmalı konusunda Mercedes'e ders olarak okutsunlar bu direksiyonu. Böyle büyük bir vasıtaya da çok yakışmış. Genel olarak güzel bir iç mekan olmuş zaten.

    YanıtlaSil