16 Temmuz 2011 Cumartesi

BMW M3 DTM


2012 DTM sezonu başlamadan bu organizasyonda yarışacak olan araçlar birer birer tanıtılmaya başlandı. Diğer markalar çizimlerle yetinirken BMW, M3 modelinin DTM için hazırlanan konsept versiyonunu kanlı canlı tanıttı.

Organizasyonda izin verilen şekilde modifiye edilen otomobilin genişliği artırılırken dört bir yanına aerodinamik yapıyı değiştiren parçalar eklenmiş. Büyük hava girişleri ve deflektörler dikkat çeken tasarım unsurları olsa da arka kısımdaki dev spoiler ve difüzör en heybetli duran parçalar.

Karbon seramik fren diskleri kullanan aracın jant ve lastikleri de yarışlara uygun olarak modifiye edilirken süspansiyon sistemi de ellenmeden geçilmemiş. Artık çok daha küçük yan aynalara sahip olan otomobilin iç mekanında bulunan yarış koltuğu ve takla kafesi gibi donanımlar da aracın amacını belli ediyor.

Hava emiş miktarı sınırlandırılmış bir v8 motora sahip olan otomobil yaklaşık 480 beygir güç üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniye civarında bir süre alıyor. Aracın maksimum süratiyse yaklaşık olarak 300 km/s.

2 yorum: