13 Temmuz 2011 Çarşamba

Audi A5 Coupé ve Cabriolet

 

2011 Frankfurt otomobil fuarı yaklaştıkça bu organizasyon sırasında sergilenecek olan araçlar da tanıtılmaya başlandı. Söz konusu araçlar arasında Alman markaları özellikle dikkat çekerken bu otomobillerden belki de en sabırsızlıkla bekleneni Audi'nin sportif ailesi A5.

Aracın ön kısmında yapılan makyaj bu alanı yeni A6'ya benzetmiş. Daha köşeli farlarla birlikte yeni panjur ve tampon makyajı tamamlarken yan ve arka kısımda neredeyse hiçbir değişiklik yapılmamış. Yeni gövde renkleriyle birlikte seçeneklerin sayısı 16'ya ulaşırken Cabriolet modellerde 4 adet tavan renk seçeneği sunulmuş. Çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jant seçeneklerine 3 yeni tasarım eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde makyaj daha da zor fark edilir bir hal alıyor. Yeni direksiyon simidi ve hafifçe makyajlanan gösterge tablosunun dışında yeni kontrol düğmeleri eklenen orta konsolda yeni kaplama malzemeleri kullanılırken koltuk döşemeleri için de yeni renk seçenekleri sunulmaya başlanmış.

Arka aksta bulunan süspansiyon sistemi de elden geçirilirken motorlarda da yenilikler bulunuyor. Start & Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi standart olarak sunulan motorlarda %22'ye varan yakıt tasarrufu sağlanabilmiş. 1.8 litre hacimli TFSI ünite artık 170 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli TFSI'ın 211 beygirlik gücünde bir değişiklik yok. Aşırı beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 benzinli motoru 272 beygir güç üretebilen A5'in benzinli motorları bu şekilde tamamlanıyor.

Turbo Diesel motorlar 177 beygir gücündeki 2 litre hacimli üniteyle başlarken bu motora ve 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip A5 Coupé'nin ortalama yakıt tüketimi 4.7 litre/100 km olarak açıklandı. 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motorun 204 ve 245 beygir güç üretebilen versiyonları bulunurken daha düşük güç sunan ünite Multitronic şanzımanla birlikte ortalama 4.9 litre/100 km'lik tüketim değerine ulaşıyor.

Araçların fiyatlarında küçük bir artış yaşanacağını açıklayan Audi, örnek olarak gösterdiği 2 litre hacimli TFSI motora sahip Coupé modeli sadece 200 Euro zamlandırdığını açıkladı.

1 yorum: