17 Temmuz 2024 Çarşamba

Honda Ye S7


Honda, Avrupa'da elektrikli model sayısını şimdilik artırmıyor olsa da işler Çin'de farklı işliyor. Bu ülkede üretilen yeni Ye S7 ile Tesla'ya rakip olmak isteyen Japon üretici, köşeli hatlarıyla dikkat çeken modelinin tek ve çift motorlu seçeneklerini satışa sundu.

Çatal biçimli farları birbirine bağlanan aracın tamponu altında çift parçalı bir splitter kullanılmış. Köşeli çamurlukların içerisinde büyük jantlar göze çarparken yan aynalar yerine kamera kullanımı dikkat çekiyor. Kapı kolları da hemzemin tasarıma sahip olan Ye S7'nin ön tamponu köşelerinden başlayan çıkıntılar kapı altlarından geçip arka tampona kadar ulaşıyor.

4.750 mm boya, 1.930 mm ene ve 1.625 mm yüskekliğe sahip olan otomobil 2.930 mm aks mesafesi sunuyor. İnce bir C sütunu ve gövde renginde yüzgeç antene sahip araçta şık bir spoiler ve Cadillac SUV modellerini hatırlatan bir stop tasarımı görülüyor. Bagaj kapağında birleşen stopların altında, öndekinin aksine bir arma bulunmuyor. Onun yerine Honda yazısı ve ön tampon gibi şeritlere sahip olan arka tampon öne çıkıyor.

Çift parçalı bir cam tavana sahip olan modelin iç mekanında piksel görünümlü ambiyans aydınlatması ve çift renkli, üç kollu direksiyon simidi dikkat çekiyor. Konsolun üstüne yerleştirilen dijital gösterge paneli yüksek olmasa da geniş. Orta konsolun tamamıysa dik yerleşimli dokunmatik ekrana ayrılmış. Yan kamera görüntüleri kapılara yansıtılırken ön koltuklar arasındaki konsolun altında büyük bir boşluk var.

Henüz detaylı teknik verileri paylaşılmamış olsa da aracın 500 km menzile sahip olması planlanıyor. Ayrıca tek motorlu seçeneğin arkadan itişli olacağı ve 272 beygir güç üreteceği de biliniyor. Dört tekerlekten çekişli seçenekteyse ön aksa 204 beygir güç üretebilen bir motor daha ekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder