14 Temmuz 2024 Pazar

Hyundai Exter

Hyundai'nin ürün gamı genişlemeye devam ediyor. Markanın geçen yıl Hindistan'da satmaya başladığı Exter, bambaşka bir görnüm sunuyor olsa da aslında yükseltilmiş bir i10. Aileye yeni eklenen ve siyah ağırlıklı renk şemasıyla karşımıza çıkan Knight Edition da aracın en üst donanımı oldu.

Çift katlı LED far tasarımını yaşatmaya devam eden aracın köşeli hatları kendisini öne çıkarıyor. Ön bölümde model adının da yazması ilginç. Şişirilmiş çamurluklar, kontrast renkli tavan, siyah tavan rayları, H biçimli stoplar, spoiler ve büyük bölümü siyah renkli plastik olarak sunulan arka tampon diğer detaylar arasında. Stoplar arasında yer alan desenin C sütununda da bulunması farklı bir dokunuş olmuş.

Dışarıdan bakıldığında anlaşılmasa da iç mekana geçildiğinde Exter'in temellerini hangi modelle paylaştığı görülüyor. Kokpiti i10'dan alınan aracın Knight Edition seçeneklerinde siyah ağırlıklı iç mekan renkleri kullanılsa da bazı trim parçaları ve dikiş iplikleri kırmızıya boyanıyor. Aracın ön koltuklarında da model adı yazılıyor.

Kaput altında 1.2 litre hacimli motorun standart ve CNG'li seçeneklerini sunan Exter'in ilk versiyonu 83 beygir güç, 114 Nm tork üretebilirken ikincisi 69 beygir güç, 95 Nm tork üretebiliyor. Otomatik şanzıman seçeneği sadece ilk motorla sunuluyor. Manuel şanzımansa 5 ileri vitesli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder