27 Temmuz 2022 Çarşamba

MINI Concept Aceman


MINI'nin çehresi değişiyor. İngiliz üretici, yeni tasarım anlayışını konsept SUV moedeli Aceman ile ortaya çıkardı. Elektrikli bir otomobil olan aracın teknik verileri henüz paylaşılmasa da bu konuda BMW ailesinin yardımı alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Önden bakıldığında bir MINI olduğu anlaşılabilen otomobil çok daha köşeli bir tasarım diline sahip. Bu bölümde bir panjur bulunmasa da hayali panjurun kenarları LED aydınlatmaya sahip. Farlarıyla da köşeli tasarımını öne çıkarabilen otomobilde 20 inç çaplı jantlar kullanılmış.

Şişkin çamurluklar ve üst bölümleri hemzemin kapı kollarıyla BMW modellerine göz kırpan konsept kontrast renkli tavana ve siyah plastik çamurluk korumalarına sahip. Sade görünümlü arka kısımdaysa çıkıntı yapmayan tampon ve iyice köşelere çekilmiş "Union Jack" desenli LED stoplar görülebiliyor.

4.05 metre boya, 1.99 metre genişliğe ve 1.59 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin iç mekanı da minimal tasarıma sahip. 3 kollu direksiyon simidi arkasında gösterge paneli bulunmazken bu görev, orta konsol üzerinde yer alan dokunmatik ekrana verilmiş. Cam tavan ve sabit kafalıklı ön koltuklar haricinde canlı renklerin dikkat çektiği iç mekanda neredeyse her malzeme sürdürülebilir özellikli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder