25 Temmuz 2022 Pazartesi

Audi Q6


Audi modellerine bir yenisi eklendi. Sadece Çin pazarında satılacak olan Q6, büyük boyutları ve ilginç tasarımıyla öne çıkıyor. Üstelik son zamanların modasından uzaklaşarak kaputu altında benzinli motorlara yer veriyor.

Son zamanlarda A.B.D. merkezli üreticilerin benim sedikleri bir ön görünümü bünyesinde kullanan Q6'da aşağıya alınmış büyük ön panjur, panjur üzerinde birleşen LED farlar, 21 inç çaplı jantlar, siyah renkli tavan, şişkin çamurluklar, spoiler, sportif duran bir arka tampon ve bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar kullanılmış.

İç mekanda bizleri sade bir modernlik karşılıyor. 3 kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, abartılı boyutlara sahip olmayan bilgi-eğlence ekranı ve altında yer alan dokunmatik kumanda paneli gibi detaylar, çift renkli döşemeler ve farklı yerlere eklenmiş ambiyans ışıklarıyla birlikte sunuluyor.

5.099 mm boya, 2.014 mm ene ve 1.784 mm yüksekliğe sahip olan aracın 2.980 mm'lik aks mesafesi, temellerini paylaştığı Volkswagen Atlas'ınkiyle aynı. 6 veya 7 koltuklu olarak alınabilen aracın donanımında açılabilir panoramik cam tavan ve 14 hoparlörlü, Bang & Olufsen ses sistemi bulunuyor. Bagaj hacmiyse neredeyse 2.400 litreye kadar büyütülebiliyor.

Kaputu altında 2 ve 2.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorlar bulunan Q6'da otomatik şanzıman, dört tekerlekten çekiş sistemi ve havalı süspansiyon sistemi standart olarak sunulacak. Ünitelerin güçleri 265 ve 300, torklarıysa 400 ve 500 Nm. Güçlü versiyon 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder