27 Temmuz 2022 Çarşamba

Sono Sion


Almanya merkezli Sono Motors, Sion modelinin seri üretim halini sonunda tanıttı. Daha önce gördüğümüz prototip araca çok benzeyen araç Finlandiya'da üretilecek. Otomobilin ilginç özellikleri arasında güneş panelleri bulunuyor.

Köşeli hatlara sahip bir MPV olan Sion, arkaya doğru daralan ve bagaj kapağında iyice küçülen camlarıyla öne çıkan bir tasarıma sahip. Çok etkileyici görünmeyen tasarım LED aydınlatma grubuyla biraz renklense de büyün gövde panelleri üzerinde yer alan güneş panelleri asıl farklı görünen detay.

İç mekanda da basit çizgilerle dikkat çeken otomobilde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran bulunuyor. Ön konsolda ayrıca ilginç görünümlü bir trim paneli de yer alıyor. Bu arada prototip araçtan farklılıklardan birisi de 3 kollu direksiyon simidi.

163 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan otomobilin 54 kWh kapasiteli bataryaları 75 kW hızlı şarja uygun. 305 km menzil sunan bataryalar güneş panelleri sayesinde haftada 245 km'ye kadar menzil kazanabiliyor.

2 yorum:

  1. Almanya'da iki araba fiyatına Türkiye'de bir tane sono sion alamıyoruz:D

    YanıtlaSil
  2. bizim yerli otomobilde aynen böyle olmalıydı. hem ekonomik hem çevreci

    YanıtlaSil