21 Temmuz 2021 Çarşamba

Porsche Macan


Porsche'nin küçük SUV modeli Macan makyajlandı. Dikkatli gözlerin fark edeceği değişikliklere kavuşan otomobilin bazı versiyonlarında performans artışı da yaşanmış. Ayrıca altyapıda da iyileştirmeler var.

Yenilenen tamponlarda yatay LED gündüz aydınlatmalarını yukarıya taşıyan Porsche, bu bölümde farklı hava girişleri ve daha bol siyah detaya sahip. Yeni jant ve gövde rengi seçenekleri haricinde arkada daha sportif bir tampon tasarımı görülebiliyor. Bu kısımda plakayı aşağıya çeken Porsche geri vites ve sis farlarını da hafifçe yukarıya taşımış.

İç mekanda da yeni döşeme seçenekleri sunmaya başlayan Macan'da 911'den alınan direksiyon simidi seçenekleri dikkat çekiyor. Vites konsolu da yenilenen otomobil bu kısımda daha kısa bir vites kolu ve daha büyük bir cep sunuyor. Önceki nesilde fiziksel olan butonların neredeyse tamamı dokunmatik hale gelmiş.

Macan GTS'e havalı süspansiyon sistemi ekleyen Porsche bu sistemi hem sertleştirmiş hem de 10 mm alçaltmış. Bu aracın 2.9 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V6 motoru da artık 440 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s deparı 4.3 saniyede tamamlanan Sport Chrono paketli Macan GTS'in maksimum sürati 272 km/s.

Aynı motorun 380 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen seçeneğine sahip olan Macan S'in 0-100 km/s deparı 4.6 saniye sürerken maksimum sürat 259 km/s. Giriş versiyonunda 2 litre hacimli motor sunan Macan, 265 beygir güç, 400 Nm torkla 0-100 km/s deparını 6.2 saniyede tamamlarken 232 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor. Araçların tamamında 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder