21 Temmuz 2021 Çarşamba

Toyota Aqua ve Prius C


10 yıl önce tanıtılan ve neredeyse 1.9 milyon satış adedine ulaşan ilk nesil Aqua'nın ardından şimdi sıra ikinci nesilde. Yeni bir pile kavuşan otomobil bu sayede ortalama tüketim değerini düşürürken yeni platormuyla da dikkat çekiyor.

Ana hatları ve boyutları değişmeyen otomobil biraz daha yuvarlatılmış bir tasarıma sahip. Farlar ve sis farları LED teknolojisi kullanan modelde büyük bir ön panjur kullanılmış. Yan bölümde şişkin arka çamurluklar ve açılı C sütunu dikkat çeken aracın LED stopları tavana doğru uzamış. Spoiler ve yüzgeç anten de diğer dikkat çeken detaylar.

Aks mesafesi 50 mm artan aracın arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hacmi artışta. İç mekanı da önceki nesil örnekte görülenden çok daha sade olan Aqua'da dijital gösterge paneli direksiyon önüne alınırken 10.5 inç büyüklüğe sahip dokunmatik ekran yükseltilmiş. Vites selektörü orta konsola entegre edilen otomobilin ön kol dayanağı altına tablet gizlenebiliyor.

Motor hakkında detaya girmeyen Toyota, modelin Yaris gibi TNGA GA-B platformuna sahip olduğunu doğruladı. 1.5 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit sistemde görev yapan batarya eskisinin iki katı kapasiteye sahip olduğundan fabrika verisi ortalama yakıt tüketimi de 2.8 litre/100 km'ye kadar iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder