31 Mart 2021 Çarşamba

Genesis X


Genesis, tasarımlarıyla etkilemeye devam ediyor. Hyundai'nin premium markası son dönemde yakaladığı dinamik tasarım dilini şimdi de bir konsept coupé üzerinde gösteriyor. Üstelik model, günümüzün birçok yeni otomobili gibi elektrikli.

Derinin altında güçlü bir benzinli motor olmadığını anlamaksa zor. En azından dışarıdan baktığımızda. Alçak ve geniş yapısıyla çok şık görünen otomobilde uzun bir kaput ve geniş hava girişlerine sahip bir ön tampon kullanılmış. Markanın beşgen panjuru da olabildiğince büyüyerek yerini almış.

Güncel Genesis modellerinin çift parçalı far tasarımını kullanan konseptte geniş çamurluklar ve 22 inç çaplı, tek bijonlu jantlar görülebiliyor. Yan aynaların yerini kameralar alırken gizli kapı kollara sahip kapılarda cam çerçevesi de bulunmuyor.

Arka bölümde daha da yumuşayan çizgiler alçak ve uzun sayılabilecek bir bagaj kapağıyla sonlanıyor. Otomobilin geneline bakıldığında oranların, 60 ve 70'li yılların GT'lerini hatırlattığı söylenebilir. Çift katlı LED stoplara sahip konseptin tampon altında da egzoz çıkışlarını hatırlatan krom süslemeler kullanılmış.

Bol bol deri kullanılan iç mekanda sürücü bölümü farklı renkte sunuluyor. Ortası ışıklandırılmış iki kollu direksiyon simidinin üzerinde dokunmatik kumandalar bulunurken dijital gösterge paneli ve dokunmatik orta konsol da detaylar arasında sayılabilir. Konseptin çevirmeli vites selektörü aynı zamanda sürüş modu seçim düğmesi olarak da görev yapıyor. Ön koltuklara entegre edilen emniyet kemerlerinin dört noktadan bağlantılı olduğunu da hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder