23 Şubat 2021 Salı

GMA T.50s Niki Lauda


Gordon Murray, yollarda en saf sürüş zevkini yaşatmayı hedefleyen otomobili T.50'nin ardından bu aracın pistlere özel versiyonunu da tanıttı. Daha da hafifletilen otomobil bir taraftan güçlenirken bir taraftan da 2019 yılında kaybettiğimiz efsane pilot Niki Lauda'nın ismini almış.

Tanıdık hatlara sahip olsa da T.50 ile hiçbir gövde panelini paylaşmayan T.50s'te kapsamlı bir aerodinamik paket kullanılmış. Ön bölüme ek hava girişleri açılırken çamurluklarda hava çıkışları görülebiliyor. Ön tamponda dev splitter ve deflektörler yer alıyor ve bu parçalar kapıların alt kısmına kadar devam ediyor.

Aracın tepesinde yer alan hava girişi öne alınırken yan aynalar da A sütununa alınmış. Dev spoiler ortasına kadar uzanan yüzgeç, kaputa eklenen hava girişleri, çok daha kısa bir görünüme kavuşan arka tampon ve dev difüzör bu paketi tamamlamış. 

Egzoz çıkışları aşağıya alınan otomobilin jantları da hafifletilmiş. Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilin üretebildiği yere basma kuvvetinin 1.5 tonu bulduğu açıklanıyor. Modelin sadece 852 kg olan ağırlığı düşünüldüğünde bu değer etkileyici.

İç mekanında da değişiklikler bulunan otomobil çok daha küçük bir direksiyon simidi ve tamamı dijital gösterge paneline kavuşmuş. Sağda yer alan yolcu koltuğu yerine yangın söndürücü yerleştirilirken bu bölümün önünde kumanda paneli yer alıyor.

12.000 d/dak'nın üzerinde devir çevirebilen 3.9 litre hacimli, Cosworth üretimi V12 motoru artık 735 beygir güç üretebilen otomobil 6 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımana da kavulmuş. Sadece 25 örneği üretilecek olan T.50s'in fiyatıysa 3.1 milyon Sterlin seviyesinden başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder