22 Şubat 2021 Pazartesi

Cupra Formentor VZ5


Geçtiğimiz yıl resmen tanıtılan Cupra Formentor, 310 beygire kadar güç üretebilen seçenekleriyle yavaş bir otomobil olmasa da aileye en güçlü seçenek VZ5 katıldı. 7.000 adetlik sınırlı üretime sahip olacak modelde tanıdık bir motor görev yapıyor.

Dış tasarımında genel olarak kardeşlerini örnek alan VZ5'te kullanılan karbon fiber splitter, farklı görünümüyle ön tamponun alt kısmını güncellemiş. 20 inç çaplı jantlar da bu versiyona özel tasarlanmış. Arka bölümdeyse, karbon fiber difüzörle dörtlü egzoz çıkışının çapraz yerleşimi ve bakır rengi yeni.

10 mm alçaltılan süspansiyon sistemi ve önde 6 pistonlu kaliperlere sahip, Akebono imzalı frenleri dikkat çeken otomobilin iç mekanındaysa tasarım farklılığı bulunmuyor. Opsiyonel olarak sunulan sabit kafalıklı ve inceltilmiş koltuklarsa gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında, yüksek performanslı Audi modellerinden tanıdığımız turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli, 5 silindirli motor kullanılan otomobil 390 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı standart donanımda sunan model 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder