11 Aralık 2019 Çarşamba

Mercedes-Benz GLA Serisi


Küçük Mercedes modelleri çeşitlenmeye devam ediyor. Büyük değişim geçiren araçlar arasına katılan GLA'nın ilk etapta tanıtılan motor seçeneklerinin tamamı benzinli. Üstelik bunlar arasında bir de AMG var.

GLA'nın tasarımı A'dan çok CLA'yı andıran detaylara sahip. LED farların tasarımı ve çift tümsekli kaput bunlardan ikisi. Üst bölümleri düzleştirilmiş ve siyah renkli plastik korumalı çamurluklar, tavan rayları, büyük kısmı siyah renkli arka tampon gibi detaylar aileden farklı detaylar arasında, LED stoplar, spoiler ve çift egzoz çıkışı da diğer dikkat çeken dokunuşlar.


İlk nesil araçla arasında ciddi boyut farklı bulunan otomobil eskisinden 14 mm daha kısa olsa da yükseklik 104 mm artmış. Aks mesafesi 30 mm artan modelin bagaj hacmi de 14 litre artarak 435 litreye ulaşmış.

İç mekandaysa tanıdık çizgiler bol. Dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran, 64 renkli ambiyans aydınlatması, çift renkli döşeme ve trim parçalarının görünümleri diğer küçük Mercedes modellerinde de kullanılıyor. Ön yolcu koltuğu önünde yer alan bölümse yine bu araca özel.


Kaput altında da tanıdık benzinli üniteler sunan Mercedes'in 1.33 litre hacimli motoru 163 beygir güç, 250 Nm tork sunuyor. 2 litre hacimli ünite 224 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken GLA 35'in aynı hacimli motoru 306 beygir güç, 400 Nm tork verebiliyor. İlk motorda önden çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ikilisi sunulurken diğer iki ünite dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımanla alınabilecek.

1 yorum: