12 Aralık 2019 Perşembe

Škoda Rapid


Škoda'nın küçük liftback modeli Rapid artık Türkiye'de satılmıyor olsa da diğer bölgelerde durum böyle değil. Satışın sürdüğü ülkelerden bir tanesi olan Rusya'da tanıtılan makyajlı versiyon şık görünümüyle pazara sunuldu.

Fabia'ya göz kırpan daha sert bir tasarıma sahip olan otomobilde inceltilen LED farlar, genişletilen panjur ve küçültülmüş sis farları dikkat çekiyor. Yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri haricinde büyüyen stoplar ve yeni arka tamponla bu bölüm de daha sportif bir duruşa kavuşmuş.


İç mekanda yenilikler daha kolay fark edilebiliyor. Dijital gösterge paneli, yeni direksiyon simidi ve yukarıya alınan dokunmatik ekran Scala'yı andırıyor. Sportif yan desteklere sahip ön koltuklarla alınabilen aracın klimasında yeşil ekran görmek de ilginç.

Kaputu altında tanıdık motorlar barındıran Rapid'in 1.6 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motoru 90 ve 110 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip. 5 ileri vitesli manuel şanzımanın haricinde güçlü versiyon 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabiliyor. 125 beygir güç üretebilen 1.4 TSI motorsa sadece 7 ileri vitesli DSG ile geliyor.

2 yorum:

  1. Direksiyon gayet şık lâkin vites topuzu değişmemiş.

    YanıtlaSil
  2. Egea'ya benzettim sanki dış görünüşünü...

    YanıtlaSil