8 Şubat 2018 Perşembe

Škoda Fabia


Volkswagen grubunun yenilenen B segmenti araçlarına Škoda Fabia da katıldı. Çek üreticinin küçük aracı daha ciddi bir yüze kavuşurken makyajla birlikte Diesel motor seçeneklerine de veda etti.

Tamponlar ve ön panjurda yapılan değişikliklerle başlayan makyaj sonrasında LED teknolojisi kullanan far ve stoplara kavuşan Fabia'nın gövde rengi ve jant tasarımı seçenekleri de zenginleşmiş.


İç mekan da ana hatlarıyla aynı kalan otomobilin gösterge paneli yeni yazı karakterlerine kavuşurken Volkswagen grubunun yeni bilgi-eğlence sistemleri de kullanıma alınmış. Ayrıca döşeme ve trim parçalarında da güncelleme var.

Asıl güncellemeyse kaput altında. Artık Diesel motoru bulunmayan aracın 3 silindirli benzinli motoru 1 litre hacimli. Atmosferik emişli olanları 60 ve 75, turbo beslemelilerse 95 ve 110 beygir gücünde olan üniteler, donanım ve güç çıkışına göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel, veya 7 ileri vitesli DSG şanzımanlarla alınabilecek.

2 yorum:

  1. Onur bey şikago fuarına gidiyor musunuz? Bir de vag b segmentinden dizeli kaldıracak mı? Arona ibiza polo tırrek vs?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene gitmiyorum gibi Amerika taraflarına.

      Volkswagen grubu da Diesel motorlarını yavaş yavaş ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Porsche de kendi motorunu bir daha geliştirmeyeceğini açıklamıştı.

      Sil