11 Aralık 2019 Çarşamba

Chevrolet Tahoe ve Suburban


Chevrolet'nin son zamanlarda tanıttığı en önemli ikili ortaya çıktı. A.B.D. merkezli üretici, büyük boyutlu SUV modelleri Tahoe ve Suburban'ın yeni nesillerini sergiledi. Her iki modelde de büyüme yaşanmış.

Aslında dış tasarımında büyük bir sürpriz olmayan ikili önden bakıldığında pick up modeli Silverado'ya benziyor. LED farlar, çapları 22 inçe kadar büyüyebilen jantlar ve Z71'de sunulan kısa ön tamponla birlikte yükseltilmiş süspansiyon sistemi dış görünümün dikkat çekenleri.


Dıştan bahsetmişken Tahoe'nun artık 5.352, Suburban'ın da 5.733 mm boya sahip olduğunu belirtelim Modellerin aks mesafeleri sırasıyla 3.071 ve 3.406 mm. Büyüyen boyutlar sayesinde diz mesafelerinden bagaja kadar her bölgede daha fazla hacim sunulmakta.

İç mekanı da modernleşen ikilide son zamanların modası haline gelen dev ekranlar görülmüyor. Analog göstergeler ve 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranın haricinde düğmelerden seçilen vitesler ve bir sürü kumanda elemanı gözlerden kaçmıyor. Araçların ikinci sıra koltukları için sunulan dokunmatik ekranlar 12.6 inç büyüklüğündeyken head-up display 15 inç büyüklüğünde.


Kaput altında da bir sürpriz saklayan ikilinin V8 üniteleri tanıdık. 5.3 ve 6.2 litre hacimli motorlar 360 ve 426 beygir güç, 520 ve 625 Nm tork üretebiliyor. 3 litre hacimli, sıralı 6 silindire sahip üniteyse bir Diesel. 280 beygir güç, 625 Nm tork üretebilen makine diğerleri gibi 10 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

4 yorum:

  1. Mafya kardeşlerin ağırlığı kalmamış..

    YanıtlaSil
  2. Onur Şafak'a iletir misin lütfen:

    Bir D sınıf araç testinde bu araç Mondeo hariç sınıfın en kötü tasarımı dedi. Yani o küçük beynine göre Mondeo şu an sınıfın en kötü tasarımı imiş. Şunu bilsin ki eğer o tasarımdan anlayan birisi olsaydı sarını sarıya boyatmaz, o iğrenç dövme modellerini yaptırmazdı. Adana'nın bayır gülü Şafak. Bıyıkları boğazına gelesice Şafak..


    Aston Martin ızgaralı Ford Mondeo'yu sana yedirmeyiz!

    YanıtlaSil
  3. Motorların verileri yine Almanların çok gerisinde.

    YanıtlaSil