26 Temmuz 2019 Cuma

Renault/Dacia Logan, Sandero


Bu sefer Renault'dan gelen haber Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Fransız firmanın Avrupa pazarında Dacia markasıyla pazarladığı Logan ailesi makyajlandı.Araçlar arasında Symbol'ün ikizi de bulunuyor.


Makyajla birlikte değişenler şaşırtıcı değil. Tamponlar, jantlar ve ön panjur hafifçe elden geçirilirken yan aynalar da farklı tasarıma kavuşmuş. Hatchback gövdeye sahip modellerin stopları da Renault'nun diğer modellerinde olduğu gibi marka logosuna doğru uzamış.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullandığını açıklayan Renault koltuk süngerlerini kalınlaştırmış. Siyah tavan iç kaplaması seçeneği eklenen araçlarda Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak sunuluyor.


Kaput altında yenilik sunmayan firmanın 1.6 litre hacimli benzinli motoru 115 beygir güç üretebiliyor ve opsiyonel olarak sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. 1 litre hacimli üniteyse 80 beygir gücünde. Her iki motorun da etanolle çalışan versiyonu bulunuyor ve bu durumda 3 beygir daha fazla güç üretebiliyor.

6 yorum:

  1. Motor1 Türkiye'de G Class, A8, A7, yeni 5 gibi modellerin testlerini bekliyorum. Özellikle G500

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. G500 satıldı ama G350d geliyor. Onu alabiliriz. A8 vermiyor Audi Türkiye. A7'yi de o kadar geciktirdiler ki biz almadık.

      Sil
    2. Fatih Altaylı yeşil, Sinan Koç siyah G500 test etmişti. Demek test araçları da satılıyor. Ben müdürlere falan veriyorlar sanırdım. Gerçi G500'ü makam aracı yapacak barzo daha gelmedi bu piyasaya :D

      Audi zaten hep böyle oldu. YouTube'da doğru düzgün test videosu yok Audi'nin. Bayi de bile kapıları kitli oluyor A8'in.

      A7'yi almamanız çok ilginç bir olay olmuş. Halbuki kanaldaki videolara baktığımızda hep güncel test araçları değil aslında?

      Bkz. Kona, HR-V testleri.

      Sil
  2. Yazı kopyalanmıyor. Senin tercihin mi blogspot standardı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında Hürriyet'ten diğer Bloggerlara kadar herkes kopyalamaya başlayınca koda ek yapıp copy paste olayını devreden çıkarmıştım. Öyle duruyor hala.

      Sil
    2. En güzeli. Kafan rahat eder. Misal ben arkadaşa basit bi motor gücü rakamlarını atacaktım elimle yazsam da olur yani. Hırkıs içerik çalanlar uğraşsınlar.

      Sil