5 Ağustos 2016 Cuma

Nissan BladeGlider


Nissan'ın üç yıl önce tanıttığı farklı görünümlü konsepti BladeGlider yeniden karşımızda. Ana hatları değişmeyen otomobilin performans verilerini de açıklayan Japon üretici, otomobilin seri üretime daha yakın olduğunu da belirtiyor.

İkinci konseptte hatları sertleştirilen otomobilin LED farları burun kısmını çevirecek şekilde tasarlanırken önde daralan ok biçimli gövde korunmuş. Artık bir tavana sahip olan BladeGlider'ın kapıları da yeni araçta ileriye ve yukarıya değil geriye ve yukarıya doğru açılıyor. Daha yüksek takla barlarına kavuşan otomobilin arka tamponu altında yer alan büyük difüzör korunurken LED stopların büyüdüğü gözlerden kaçmıyor.


İç mekana geçildiğinde 1+2 oturma düzeninin korunduğu görülürken kokpit çok daha sade bir tasarıma kavuşmuş. Ön panelde yer alan birkaç düğme haricinde kumanda elemanlarının direksiyon simidi üzerine alındığı görülebilirken yan aynalar yerine geçen kameraların görüntüleri de ön panele aktarılmış. Alcantara direksiyon simidinde aynı zamanda dijital bir gösterge paneline de yer verilmiş.

Arka tekerleklerin iç kısımlarına yerleştirilen bir çift elektrik motoruyla hareket eden otomobil toplamda 268 beygir güç, 707 Nm tork üretebiliyor. 1.300 kg ağırlığa sahip olan konsept 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyeden kısa sürede ulaşabilirken maksimum sürati 190 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder