2 Temmuz 2018 Pazartesi

Italdesign GT-R50


Bu yıl iki ikon için özel bir sene. Bir taraftan tasarım stüdyosu Italdesign diğer taraftan da Japon üretici Nissan'ın Godzilla lakaplı otomobili GT-R'ın 50. yaşı kutlanıyor. Bu nedenle ikili birleşip ortaya çok etkileyici bir otomobil çıkardı.

GT-R NISMO temelleri üzerine geliştirilen otomobilin gövdesi siyah ve altın renkli detaylarla dikkat çekiyor. İncelen LED farlar ve daha agresif hale gelen ön tamponun haricinde 21 inç çaplı jantlar, 54 mm alçalan tavan çizgisi, büyüyen splitter ve yan etekler gözden kaçmıyor.


Arka camı küçülüp daha çok açı alan otomobilin tavanına deflektör eklenirken spoiler de açısı ve yüksekliği ayarlanabilir hale getirilmiş. Yuvarlak LED stoplar orijinal modeli hatırlatırken büyük difüzör arka kısmı tamamlamış.

İç mekanı da tamamen değişen otomobilin bu kısmında iki farklı karbon fiber deseni kullanılırken kapı içlerinde deri tutamaklar dikkat çekiyor. Alcantara ve deri döşemeler her noktada göze çarparken orta konsol çok daha sade bir görünüm sunmaya başlamış. Gösterge tablosu da artık dijital.


Kaput altında yer alan 3.8 litre hacimli V6 motor çift turbo beslemeye sahip olmaya devam etse de güç 720 beygire, torksa 780 Nm'ye ulaşmış. 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzıman ve diferansiyeller güçlendirilirken süspansiyon sisteminde Bilstein DampTronic ayarlanabilir üniteler kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder