9 Ocak 2018 Salı

Hyundai Nexo


Hyundai'nin alternatif yakıtlarla denemeleri devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında FE Fuel Cell Concept isimli SUV konseptini tanıtan firma şimdi de bu modelden türettiği aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Ana hatları konseptten çok da farklı olmayan Nexo'nun burun kısmı Kona'yı hatırlatıyor. Çift farlı tasarım ve öne doğru bombe alan kaput çizgisiyle birleşen dalgalı ön panjur ızgarası ilginç bir duruş sağlamış. Gizlenmiş kapı kolları, siyah renkli spoiler, LED stoplar ve kısa arka tampon da aracın diğer tasarım detayları arasında sayılabilir.


İç mekan tasarımında Lexus modellerinden esintiler taşıyan Nexo'da ince yapılı havalandırma ızgaraları, iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneliyle birleşik bilgi eğlence sistemi ekranıyla yatık olarak yerleştirilip ara konsolla birleştirilen geniş orta konsol dikkatlerden kaçmıyor.

Yakıt olarak hidrojen kullanan otomobilde görev yapan elektrik motoru 160 beygir güç, 395 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 10 saniyenin altında olan aracın menziliyse yaklaşık 600 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder