1 Haziran 2017 Perşembe

BMW 8 Series Concept


Beklenen haber sonunda geldi. BMW'nin uzun süredir dirilteceğini duyurduğu 8 Serisi gelecek yıldan itibaren yollarda olacak. Bizleri bekletmek istemeyen BMW, otomobilin konseptini şimdiden hazır bulundurmayı seçmiş.


Öne doğru çıkıntı yapan sivri burun yapısında dev BMW böbrekleri dikkat çeken araçta laser LED farlar, geniş hava girişleri ve 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Yanda ince yapılı aynalar, gizlenmiş kapı kolları, şişkin arka çamurluklar ve ön çamurluğun arkasında yer alan geniş hava çıkışı dikkat çekiyor.


Arka bölümde de devam eden etkileyici tasarım yatık arka cam ve uç kısmı spoiler biçimi alan bagaj kapağıyla pekiştirilmiş. İnce uzun LED stoplar, bir çift dörtgen egzoz çıkışı ve kalın tamponun kenarlarına açılan hava çıkışları da hoş detaylar.


İç mekanı fütüsitik çizgilere sahip olan konseptte Alcantara direksiyon simidi, cam vites topuzu, karbon fiber kaplamalar, dijital gösterge paneli, büyük bir dokunmatik ekran ve kırmızı renkli vites değiştirme kulakçıkları bulunuyor. Kaput altında görev yapan motor açıklanmasa da büyük ihtimalle 7 Serisi'nde de görev yapan güçlü motorlardan biriyle karşı karşıyayız.

3 yorum:

  1. EF-SA-NE!!

    Bmw'nin cl (s-coupe) karşısında rakibi olmamasına üzülüyordum.süper haber bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-coupe s-coupenin rakibi değil mi zaten? Bence e coupenin rakibi yok bmwde. Şimdi bu 8 serisi 6 coupenin üstünde mi konumlanacak

      Sil
    2. 6 Serisi, 5 Serisi temelli ve E Serisi Coupé ve Cabrio'ya rakip teknik olarak. Bununla birlikte BMW, daha büyük bir iki kapılı aracı olmadığı için bu modeli büyük hacimli motorlarla donatıp S Coupé'ye yaklaştırmaya çalıştı. Ayrıca Gran Coupé ile de CLS'ye rakip olmaya çalışıyor bir taraftan.

      Fena bir strateji olmasa da bu ikiliye adam gibi rakip olmak için yeterli pazar genişliğinin bulunduğuna karar vermiş olacak ki araçlar net bir şekilde ayrılıyor artık. Bu da 6 Serisi'nde 2 litre hacimli motorların da görüleceği anlamına gelecek yakında.

      Sil