11 Mart 2017 Cumartesi

Renault ZOE E-Sport Concept


Renault'nun ilginç konseptleri yüzlerini göstermeye devam ediyor. 2017 Cenevre otomobil fuarında elektrik motorlu minik hatchback modeli ZOE'yi bir spor otomobile çeviren Fransız üretici dikkatleri üzerine çekti.

Ana hatları standart ZOE'yi andırıyor olsa da agresif tasarıma sahip ön tampon, genişlemiş çamurluklar, 20 inç çaplı jantlar, şık görünen LED farlar, ince yan aynalar, arka çamurluk önüne eklenen hava girişi, büyüyen spoiler ve arka tampon altına eklenen difüzörle görünüm çok güçlü bir hal almış.


İç mekanda yarış koltukları ve yere sabitlenmiş metal pedal setinin yanında neredeyse dikdörtgen şekilli direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve şalterlerden oluşan kumanda düğmeleri bulunan konseptin ağırlığı, karbon fiberden üretilen gövde sayesinde 450 kg'lık pillere rağmen 1.400 kg civarında tutulabilmiş.

Sahip olduğu iki elektrik motorundan toplam 460 beygir güç, 640 Nm tork alabilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniye sürerken elektronik olarak sınırlandırılmış 210 km/s'lik maksimum sürate ulaşması bile 10 saniyenin altında sürüyor.

2 yorum:

  1. Onur Bey bunun Renault olduğuna emin misin? Rimac ya da Tesla neyin olmasın :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renault ama markanın diğer uçık konseptleri gibi seri üretimde göremeyeceğimiz türden bir Renault. Keşke görebilsek.

      Sil