3 Şubat 2017 Cuma

Mercedes-AMG E63 T Model


Alman markaları arasında görülen rekabet dikkat çekici. BMW'nin yeni nesil 5 Serisi temelleri üzerine geliştirdiği station wagon modelini tanıtmasını izleyen saatlerde Mercedes-AMG ikilisi, E Serisi'nin en güçlü wagon seçeneğini sergiledi.

Yeni nesil E63 T Model için söylenecek şeyler çok değil. Tasarım olarak Sedan gövdeli Mercedes-AMG E63 ile standart E Serisi T Model'in bir karışımı olarak tanımlanabilecek olan otomobilin iç mekanı ve sunulan donanımlar da bu birlikteliği yansıtıyor.


Kaputu altında da tanıdık bir motor bulunduran otomobilin iki farklı versiyonu bulunuyor. Standart seçenekte kullanılan çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli v8 motor 571 beygir güç, 750 Nm tork üretebilirken. S modelinde aynı ünite 612 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla sunulan araçların ilki 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşırken ikincisinde bu değer 3.5 saniye olarak açıklanıyor. Maksimum süratlerse 250 ve 290 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum: