21 Eylül 2016 Çarşamba

Mercedes-Benz E-Serisi All-Terrain


Mercedes'ten beklenen tanıtım sonunda geldi. Audi A6 Allroad tarafından domine edilen E segmenti yükseltilmiş wagon araçlara bir yenisini ekleyen Mercedes aynı sınıfta taze katılım Volvo V90 Cross Country ile de rekabet edecek.

Sınıfının gerekliliklerini görsel olarak yerine getirdiği görülebilen otomobilde gövdenin alt bölümü siyah renkli plastikle korunurken mat metalik süslemeler hem tampon hem de yan bölümlerde kullanılmış. Çift barlı ön panjurla daha heybetli görünen otomobilde kullanılan 19 ve 20 inç çaplı jantlardan üçü bu araca özel tasarlanmış.


İç mekanını diğer E Serisi modelleriyle paylaşan otomobilde kullanılan alüminyum-karbon trim parçaları modele özelken pedallar ve paspaslarda All-Terrain logoları yer alıyor. E Serisi Estate modellerden 29 mm yüksek olan araç bu yüksekliğin 15 mm'sini süspansiyon sistemine borçluyken geri kalanı daha büyük lastiklerden kaynaklanıyor. 5 kademeli olarak ayarlanabilen pnömatik süspansiyon sistemiyle yerden yükseklik 121 mm ile 156 mm arasında değişebiliyor.


İlk etapta tek motor seçeneğiyse piyasaya çıkacak olan otomobilde E220d modellerinde kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motor görev yapacak. 194 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen ünite 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilecek. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8 saniye sürerken maksimum sürat 232 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder