20 Eylül 2016 Salı

Alfa Romeo Giulia Veloce


Alfa Romeo'nun merakla beklenen sedan modeli Giulia ilkbahar aylarında tanıtılmıştı. Motor ve donanım seçenekleri yavaş yavaş detaylandırılan araca Quadrifoglio'nun altında konumlandırılan sportif bir versiyon eklendi.

Quadrifoglio'ya göndermeler yapan gövde kitinde daha agresif görünümlü tamponlar, geniş yan etekler, opsiyonel olarak sunulan 19 inç çaplı jantlar, sarı renkli fren kaliperleri, Veloce armaları, küçük bir difüzör, koyu renkli stoplar ve çift egzoz çıkışı bulunan otomobilin cam çerçeveleri de siyaha boyanmış.


Yine siyah rengin hakim olduğu iç mekanda yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar, deri döşeme, metal pedal seti ve alüminyum süslemeler standart olarak sunuluyor.

İki motor seçeneğine sahip olacak Veloce versiyonları 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak. 2 litre hacimli benzinli motor 280 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken 2.2 litre hacimli Diesel ünite 210 beygir güç, 470 Nm tork üretebiliyor.

6 yorum:

  1. Ön tamponun sağ tarafındaki boşluk neden var?

    YanıtlaSil
  2. Asimetri yaratması nahoş. Keşke gizleselerdi. Cevap içün teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de asimetrik tasarımlardan hoşlanmıyorum. Gizlemesi zor geliyorsa diğer tarafa da yapabilirlerdi bir tane. Fonksiyonu olmazdı ama en azından kalıp masrafını düşürebilirdi belki.

      Sil
  3. onur bey fiyatlandırma hakkındaki görüşünüz nedir? ben henüz yollarda giulia ya rastlamadım bu araç için 380 bin tl çok değil mi sizce?ülkemizdeki verig oranları malum ama bu durumun dışında ekstra bir fiyatlama var gibi geldi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giriş ve Quadrifoglio modellerinin fiyatları aşırı şişik bence ama Veloce biraz daha makul geldi bana. En son baktığımda BMW 330i xDrive da bu civardaydı.

      Sil