26 Kasım 2015 Perşembe

Mazda3


Mazda'dan güzel bir haber geldi. Geçtiğimiz yıl Mazda2'de tanıtılan ve daha sonra CX-3'ün kaputu altına giren küçük hacimli turbo Diesel motor sonunda Mazda3'te de kullanılmaya başlandı.

1.5 litre hacimli motor 105 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan otomobilin 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı ilk olarak hatchback kasa seçeneğinde sunulacak. Manuel şanzımanlı araç 0'dan 100 km/s sürate 11 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 187 km/s. Ayrıca ortalama yakıt tüketimi de 3.8 litre/100 km olarak açıklandı.

12 yorum:

  1. vw'nin hileli 1.6 dizeli varken türk milleti bunu alır mı? tabii ki almaz.

    YanıtlaSil
  2. Onur bey, satışı tahmini olarak ne zaman başlar sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2016 kış sonu diye tahmin ediyorum.

      Sil
    2. neden bu kadar uzun surer diye dusunuyorsunuz ?

      Sil
    3. Piyasa yaz aylarına doğru hareketleniyor. Ayrıca Mazda'nın ithalat konusunda çok aceleci olmadığı malum. MX-5 tanıtılalı 1 yıl oldu, hala bekliyoruz.

      Sil
  3. Mazda sorunsuzlugu ve 1.6 dizel tam otomatik, daha ne olsun :) 2016 Turkiye'de VW'nin Karlofca'si olacak, bir suru marka 1.6 dizel otomatikle geliyor, yetti VW'nin tek basina yedigi, sirf su fanboylarina kapak olsa yeter..

    YanıtlaSil
  4. Güzel haber beklenen haber. fiyat olarak olarak mazdanın rekabetçi bir politika izlemesini umarım.
    Tasarım kalite olarak beğendiğimiz piyasasının olmamasından dolayı tercih etmeye korktuğumuz bir araç. '

    YanıtlaSil
  5. Mazdanın kendi ürettiği dizel motor değil sanırım bu doğrumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış, kendi ürettiği skyactiv-d 1.5 motoru. Sıkıştırma oranı 14.0:1

      Sil
    2. Kendi motorları. O yüzden gücü düşük ilk etapta.

      Sil
  6. Bi tik daha iyi donanim ve bi tik alt fiyat ile Golf'un tahtina saglam bir tekme vuracaktir, tok kapi sesi'cilerin uykulari kacacak..

    YanıtlaSil
  7. Yıllarca mx5 kullanan biri olarak yazıyorum. Mazda kadar sorunsuz araç üreten başka bir firma yoktur. Mx5 hep 2. Aracım olmuştur, onun dışında Renault, vw, opel, mini countryman ve volvo marka araçlarım oldu. Kısmetse, şuan ki Volvo' mu da satıp Mazda 3 dizele geçicem. Hatta, durumun müsait olursa, 3.nesil mx5imi satıp 4.nesil mx5'e geçicem..

    YanıtlaSil